FOTO Clubul de carte care reaprinde pasiunea pentru literatură: femei goale citind cărţi pentru public

FOTO Clubul de carte care reaprinde pasiunea pentru literatură: femei goale citind cărţi pentru public

Sophia St. Villier citeşte goală, în Londra, pentru toţi iubitorii de literatură FOTO Steve Hart

O metodă sigură pentru a face oamenii să citească din nou, în special bărbaţii, este clubul de carte Naked Girl Reading, unde fete dezbrăcate citesc cărţi celebre auditoriului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentele, „executate cu gust”, după cum menţionează „Daily Mail”, implică un grup de femei frumoase care citesc cu voce tare romane, poeme sau nuvele, dezbrăcate fiind. 
 
Întâlnirile Naked Girls Reading au luat naştere în Chicago şi s-au dovedit a fi atât de dorite, încât s-au transformat într-o franciză de succes, prezentă astăzi şi în Europa. 
 
Pentru o taxă mică, ascultătorii se lasă absorbiţi în poveste, participă la discuţiile pe marginea acţiunii din carte, fără să fie nevoie să se dezbrace la rândul lor. 
 
Sophia St. Villier este una dintre fetele care se dezbracă de dragul culturii, în Londra, încă din martie 2011, de când a luat naştere acest club de carte. 
 
 
„Îmi place să aleg teme şi să mă documentez în privinţa tipului de literatură pe care îl voi aborda. De obicei, mai am alte două fete care citesc împreună cu mine”, a povestit aceasta pentru publicaţia britanică. 
 
„Este grozav pentru că acest tip de show mă împinge şi inspiră să citesc literatură incredibilă. Este atât de uşor să citeşti mizerii din reviste sau de pe internet. Noi citim aici din cărţi, nu e-readere sau alte dispozitive”, a spus Villier.
 
Show-ul durează două ore şi jumătate, cu două pauze de 10 minute. Oamenii servesc în acest timp şi un pahar de vin sau un cocktail, în timp ce ascultă poveştile citite de fete. „Am un show decadent planificat pentru viitor, unde vinul, ciocolata şi coniacul sunt prezente şi în poveste”, a spus aceasta. 
 
 
Temele care au descris evenimente de până acum au fost „Poveşti de noapte bună”, „Cărţi interzise”, „Basme” şi „Artă”. 
 
Mişcarea Naked Girls Reading a luat naştere în Chicago, la iniţiativa artistului burlesc Michelle L'amour şi a partnerului său, Franky Vivid. Sophia le-a cerut celor doi să preia ideea pentru Londra, la început, fiind prima care a primit franciza. 
 
„Show-ul a crescut şi a devenit atât de popular atât de mult că va trebui să schimbă sala pentru a acomoda publicul”, a spus aceasta, dansatoare şi model pin-up la rândul ei. 
 
„Ne aranjăm părul şi machiajul în concordanţă cu tema aleasă şi cu cartea citită. În rest, ne place foarte mult stilul anilor '30, '40 şi '50, cu buze roşii şi gene false”, povesteşte Sophia. 
 
 
Publicul este format din cupluri, grupuri de prieteni şi chiar şi oameni care vin singuri.
 
„Avem oameni care vin la fiecare show, trebuie să iubească literatura foarte mult, pentru că pe noi ne-au văzut deja goale, nu mai este nicio surpriză acolo. La show-urile burleşti, audienţa este formată în mare parte din femei, în timp ce la show-urile în care citim dezbrăcate, taberele sunt egale”, spune Sophia. 
 
„Cel mai des lucru care mi se spune de către oameni din public este că după 10 minute uită că suntem dezbrăcate, pentru că se afundă în poveste”, explică aceasta. 
 
 
Motivul pentru care aceste întâlniri au succes nu are legătură cu nuditatea, este de părerea cea care citeşte goală în faţa necunoscuţilor. „Oamenii iubesc senzaţia pe care o au când le citeşte cineva, este o experienţă pe care cei mai mulţi nu au mai trăit-o din copilărie”, spune Sophia.
 
Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările