Clase de yoga de dimineaţă până seara, în Parcul Izvor, de Ziua Internaţională Yoga

Clase de yoga de dimineaţă până seara, în Parcul Izvor, de Ziua Internaţională Yoga

Loredana Groza a participat la prima ediţie a evenimentului, în calitate de ambasadoare onorifică

Miercuri, 21 iunie, Parcul Izvor din Bucureşti va găzdui Ziua Internaţională Yoga, sărbătorită pentru a două oară în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

În întreagă lume, milioane de practicanţi celebrează Ziua Internaţională Yoga pe 21 iunie, odată cu Solstiţiului de vară şi iată că, pentru a două oară, Bucureştiul se aliniază şi el marilor capitale ale lumii.  
 
Astfel, miercuri, 21 iunie 2017, timp de 15 ore, între 6 dimineaţa şi 9 seara, 30 de clase de yoga se vor desfăşura în paralel pentru vizitatorii care sunt aşteptaţi să vină în Parcul Izvor cu salteaua proprie cu şi cu câte o sticluţă de apă. Atât profesori români, cât şi internaţionali, veniţi din India, Argentina, Spania, Rusia etc., vor fi prezenţi la eveniment pentru a ne dezvălui din tainele unei vieţi echilibrate şi armonioase. Evenimentul este şi anul acesta sprijinit de Ambasada Indiei la Bucureşti

 
Ziua de 21 iunie a fiecărui an a fost declarată de ONU drept „Ziua Internaţională Yoga“, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, argumentând: „Yoga poate ajuta la rezistenţa în faţa maladiilor care nu pot fi identificate. Yoga poate aduce laolaltă comunităţile, generând respect. Yoga este un sport care poate contribui la dezvoltare şi la linişte şi poate chiar să ajute oamenii în situaţii de urgenţă, pentru a găsi un mod de a scăpa de stres“, a spus Ban Ki-moon. 
 
Anul trecut, Ziua Internaţională Yoga la Bucureşti a fost sprijinită de Ambasada Indiei şi s-a bucurat de prezenţa a numeroşi profesori internaţionali, dar şi de susţinerea artistei Loredana Groza, ambasadoarea onorifică, recunoscută drept o îndrăgostită iremediabil de India şi de yoga. Cu prilejul Zilei Internaţionale Yoga de anul trecut, artista a mărturisit: „Oamenii trebuie să afle despre Yoga. Yoga trebuie să se predea obligatoriu în şcoli aşa cum se predă religia. Se pare că noi cu toţii avem nevoie de Yoga, ca de aer. Viaţa mea şi starea mea fizică, mentală, psihică s-au imbunătăţit de când o practic. La Yoga ajungi cu adevărat atunci când ai nevoie de ea, consider că este cel mai bun medicament pentru suflet“. 
 
 
În Europa, în ultimii ani, practica yoga, veche de peste 5000 de ani, a luat amploare tot mai mult. În Paris, Turnul Eiffel şi Arcul de Triumf au fost cele două zone ale capitalei franceze care au strâns în acest perimetru central mai bine de 7000 de practicanţi yoga, iar la Londra, Alexandra Palace şi London Bridge au fost principalele puncte de adunare a celor câteva mii de iubitori de yoga. La Berlin, Ambasada Indiei a sprijinit evenimentul care a avut loc chiar în parcul din faţă ambasadei, iar la Viena, cele câteva mii de oameni au celebrat Ziua Internaţională Yoga în Stadtpark. 
 

Vedetele internaţionale şi autohtone practică yoga

 
Devenită foarte populară în ultimii ani, atât la noi, cât şi în lumea cea strălucitoare pe care o vedem în spatele ecranelor, numeoase vedete de la Hollywood au găsit şi ele o cale de relaxare şi de eliminare a stresului prin yoga. Printre acestea se număra Madonna, Jennifer Aniston, Meg Ryan, Gwyneth Paltrow, Adam Levine, Robert Downey Jr, Brad Pitt şi mulţi alţii.  
 
Nu doar vedetele din filmele americane practică yoga, ci şi din ce în ce mai multe persoane publice de la noi, găsind în yoga o cale de evadare din viaţa agitată a showbiz-ului. Între cele mai cunoscute se număra Loredana Groza, Maya Morgenstern, Amalia Năstase, Iulia Vântur, Andreea Marin, Adela Popescu etc. 
 
Cei mai mulţi români preferă yoga pentru relaxare şi eliminarea stresului, în scop terapeutic, pentru înlăturarea durerilor de spate sau de articulaţii, cât şi pentru a face mişcare. Yoga nu este însă doar un sport şi atât, ci un întreg stil de viată care echilibrează latura emoţional-mentală şi ne ajută să găsim liniştea sufletească.   
 
Evenimentul este organizat pentru a doua oară în România de Maitreya Events, care ne invită, în perioadă 29 iunie - 3 iulie şi la Festivalul internaţional Dakini de la Tuzla.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: