Cine este noua decană de vârstă a omenirii şi care susţine că este secretul longevităţii sale

Cine este noua decană de vârstă a omenirii şi care susţine că este secretul longevităţii sale

Violet Brown susţine că secretul longevităţii sale este unul foarte simplu FOTO Courtesy Sheena Gyle Gleaner

Violet Brown, o femeie din Jamaica în vârstă de 117 ani şi 39 de zile, este noua decană de vârstă a omenirii, după cum au anunţat reprezentanţii Gerontology Research Group (GRG), o asociaţie americană care monitorizează persoanele centenare şi supracentenare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Violet Brown, născută pe 10 martie 1900, a primit titlul după decesul recent al italiencei Emma Morano, care a murit pe 15 aprilie la vârsta de 117 ani şi 139 de zile, fiind ultima persoană care s-a născut în secolul al XIX-lea.

Potrivit datelor transmise de GRG, Violet Brown s-a născut cu 62 de ani înainte ca Jamaica să obţină independenţa în faţa Imperiului Britanic.

Violet Brown a fost profesoară de muzică şi organistă la biserica baptistă vreme de 80 de ani înainte să ia în primire cimitirul local din parohia Trelawny.

De fiecare dată când a fost întrebată, femeia a declarat că secretul longevităţii sale este credinţa creştină. „Trăiesc prin harul lui Dumnezeu şi sunt mândră de vârsta mea“, a precizat Brown pentru Jamaica Observer, citat de The Telegraph. De asemenea, Brown a mai spus că şi-a trăit toată viaţa după un principiu descoperit în Vechiul Testament: „Respectaţi-vă mama şi tatăl pentru ca zilele voastre să fie lungi.“

„Sincer vă spun că atunci când oamenii mă întreabă ce mănânc şi ce beau pentru a trăi mult, le spun că mănânc orice, cu excepţia cărnii de porc şi de pui şi nu consum rom sau alte băuturi alcoolice“, a dezvăluit decana de vârstă a omenirii. Aceasta preferă peştele, carnea de oaie şi, uneori, piciorul de vacă.

Femeia a mai povestit că îşi face patul în fiecare dimineaţă, îi face o deosebită plăcere să citească şi să scrie şi este dedicată credinţei sale.

Moartea lui Morano înseamnă şi că cea mai bătrână femeie din Europa devine spaniola Ana Vela, în vârstă de 115 ani. Originară din Abndalucia, Vela este o femeie temperamentală, potrivit fiicei sale în vârstă de 90 de ani, care a mai dezvăluit: „Îi place să bea un pahar mic de vin la fiecare masă. Mănâncă orice, îi place mai ales carnea, peştele şi legumele.“

Potrivit GRG, Violet Brown este urmată în clasamentul celor mai vârstnice persoane din lume de două japoneze - Nabi Tajima (116 ani) şi Chiyo Miyako (115 ani), o spaniolă - Ana Vela-Rubino (115 ani), două italiance - Marie-Josephine Gaudette (115 ani) şi Giuseppina Projetto-Frau (114 ani), o altă japoneză - Kane Tanaka (114 ani), o altă italiancă - Maria-Giuseppa Robucci-Nargiso (114 ani) şi alte două japoneze - Iso Nakamura (113 ani) şi Tae Ito (113 ani).

Primele zece poziţii din topul celor mai longevive persoane din lume sunt ocupate de femei, în timp ce primul bărbat din clasamentul extins are vârsta de 113 ani şi ocupă locul al 14-lea în acest top mondial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările