Cercetătorii au aflat de ce japonezii au cea mai mare speranţă de viaţă

Cercetătorii au aflat de ce japonezii au cea mai mare speranţă
de viaţă

Populaţia Japoniei se bucură de cea mai lungă durată de viaţă medie din lume. În 2018, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit speranţa medie de viaţă a japonezilor la 84 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii de ştiinţă au susţinut de-a lungul timpului că obiceiurile alimentare specifice japonezilor au un rol major atunci când vine vorba de longevitate, susţinând că aceştia se tem că invazia alimentelor din Occident le va eroda sănătatea, scrie considerable.com.

Pentru a determina dacă stilulului alimentar i se datorează longevitatea acestora, cercetătorii de la Universitatea Tohoku au testat pe parcursul a 28 de zile două grupuri de persoane pentru care au fost recreate mâncăruri tipice anilor 2005, 1990, 1975 şi 1960.

După ce au trecut cele patru săptămâni, în cazul grupului care a consumat meniuri specifice anului 1975, indicele de masă corporală medie, colesterolul, greutatea şi circumferinţa taliei au scăzut. Mai mult, rezultatele testelor de memorie au determinat o îmbunătăţire considerabilă şi un nivel mai scăzut de stres.

Cercetătorii susţin că dieta din 1975 este mai sănătoasă deoarece include porţii de mâncare mai mici, alimente mai puţin gătite în ulei, consum mai mic de ouă, produse lactate, sare şi zahăr.

Tsuzuki Tsuyoshi, profesor asociat la Universitatea Tohoku, susţine că un fel de mâncare pe bază de peşte sau altă proteină şi două feluri de mâncare din legume, pe lângă orez şi supă, sunt alimentele care pot reprezenta meniul perfect al unei zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările