Articol publicitar

Centrala termică pe lemne Stropuva, o investiţie rentabilă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
s

Cei care folosesc centrale termice pe lemne sunt foarte mulţumiţi de acest sistem de încălzire al locuinţei, deoarece lemnul este relativ ieftin şi cu emisii scazute de dioxid de carbon în atmosferă. Încălzirea cu centrale termice cu lemne este neutră din punct de vedere al poluării, este o alegere ideală pentru cei care ţin la mediul înconjurător. Lemnul sau brichetele se bucură de o mare popularitate ca sursă de energie termică.

Pentru a avea întreaga casă încălzită cu această materie primă regenerabilă se recomandă una din variantele de centrale termice pe lemne fabricate în Lituania, centralele Stropuva. Acestea funcţionează pe combustibili solizi. Se pot folosi lemne, cărbuni, paleţi din deşeuri de lemn de conifere sau foioase, brichete de paie sau brichete de rumeguş in funcţie de modelul ales.

Dacă se foloseşte combustibil din lemn pentru foc, centrala poate produce căldură pentru cel puţin 30 de ore. Cel mai bun este lemnul de esenţă tare, care are puţină umiditate, este uscat foarte bine şi arde lent. La alimentarea centralei cu brichete de rumeguş, durata de funcţionare este de până la două zile. Cu o singură alimentare de cărbune, cazanul poate funcţiona aproximativ 3-5 zile, in functie de calitatea carbunelui. Arderea combustibilului este neîntreruptă până la terminarea acestuia. Randamentul este excelent, de peste 90%, arderea combustibilului este lentă, de tip lumânare.

Centrala funcţionează până la terminarea combustibilului. De asemenea, nu se alimentează cu combustibil în timpul funcţionării centralei. Prin urmare, este necesar să se aştepte până când combustibilul a fost consumat. Apoi ea se va reaprinde printr-o nouă încărcare a cazanului cu lemne sau cărbune.

Acest sistem de centrală este foarte bun pentru locuinţele în care încălzirea se face prin pardoseală sau prin calorifere, unde nu există acces la gaze naturale şi nici posibilitatea de racordare. Se poate încălzi eficient o locuinţă destul de mare, care are suprafaţa de 20-400 mp. Este indicat ca centrala să fie instalată într-o incintă în exteriorul casei.

Imagine indisponibilă

Centrala termică nu se instalează în orice zonă a locuinţei. De exemplu nu se va instala în încăperi unde există materiale inflamabile, in camere de locuit, bai, bucatarii, în săli de clasă, de spital sau de spectacole, în balcoane sau locuri unde este pericol de condens şi îngheţ, în spaţii unde nu sunt căi de evacuare a persoanelor, în tipografii, frizerii, laboratoare şi alte încăperi. Trebuie instalata intr-o camera tehnica special amenajata pentru centrala. Locaţia unde se montează centrala trebuie să fie impermeabilă, separată de spaţiul de locuit. În această incintă unde se ţine cazanul trebuie să fie o priza de aer, o deschidere pe peretele exterior, pentru ca aerul să intre în camera cazanului.

Sunt foarte multe păreri despre centrale pe lemne Stropuva de la clienţii care deja au montat în locuinţa lor acest sistem de încălzire, ei fiind mulţumiţi de calitatea şi eficienţa acestui produs. Centrala se poate plăti online sau ramburs la livrare, are o garanţie de 5 ani de zile la corpul cazanului iar transportul ei către locaţia dorită este gratuit.

Pentru o funcţionare optimă a centralei trebuie îndeplinite anumite indicaţii de la specialişti şi desigur respectate întocmai toate regulile privind instalarea acesteia. Centrala pe lemne va fi montata de un instalator de centrale care cunoaşte toate aspectele despre acest produs. La achiziţionarea centralei se dă şi un manual tehnic de operare si intretinere al cazanului care trebuie citit de instalator si proprietar, pentru ca instalarea să fie realizată conform instrucţiunilor acestuia.

Coşul de fum la care se racordeaza centrala trebuie sa fie de minim 6m, pe verticala, de la racordul centralei, inaltimea poate creste in functie de zona geografica sau alte obstacole din apropiere.  Racordul dintre centrala si cosul de fum trebuie să fie intre 30-120 cm, pe orizontala, din materiale rigide. Acesta trebuie să fie etanşat cu silicon special, deoarece aşa va rezista mai bine la temperaturi ridicate, si v-a asigura un tiraj corespunzator. Întreţinerea lui este obligatorie o dată pe lună, pentru a preveni încărcarea lui cu gudron. Canalul de evacuarea fumului trebuie să fie curat, de aceea se recomandă verificarea şi curăţarea lui periodică, la 30 de zile, pentru îndepărtarea eventualelor reziduuri, depuneri secundare (ex. cenuşă, gudron) sau cuiburi de păsări.

s

Lemnul de foc trebuie să fie cu umiditate mică pentru ca arderea să fie stabilă şi cantitatea de căldură produsa să fie mare, astfel se obtine un randament cat mai bun. Bucăţile de lemn este bine să fie cu  diametrul de 8-10 cm şi lungimea de 30-35 cm. Ele se aşază cât mai ordonat şi în plan orizontal, în spaţiul special din camera de ardere a cazanului. Deasupra lemnelor trebuie să fie un spaţiu de aproximativ 10-15 cm în care se pun aşchii pentru aprinderea rapidă şi uşoară a cazanului. Pentru aprinderea lemnelor nu se foloseşte deloc combustibil lichid. Se poate folosi lampa de gaz pentru o aprindere mai rapida si usoara.

Centrala termică pe lemne Stropuva este uşor de utilizat şi suficient de simplu de încărcat cu combustibil. Poate funcţiona continuu pana la 3-5 zile dacă este alimentată cu combustibil solid, cărbune de calitate superioara. Oferă o stabilitate bună a temperaturii, poate fi folosită la încălzirea locuinţelor, garajelor, serelor, cabanelor şi a altor spaţii de locuit. Această centrală este ideală pentru spaţiile de uz casnic.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite