Cele mai rapide rase de câini. 10 rase care deţin recordul de viteză

Cele mai rapide rase de câini. 10 rase care deţin recordul de viteză

Cele mai rapide rase de câini. Viszla/ Imagini theilovedogssite.com

Toţi câinii adoră să alerge în are liber şi mulţi dintre ei dau dovadă de o rezistenă uimitoare la efortul fizic. Există câteva rase de câini foarte rapide, care se detaşează clar de restul atunci când vine vorba de alergat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai rapide rase de câini. Ogarul este pe primul loc

1. Pe primul lor se află, aşa cum era de aşteptat, celebrul ogar. Sunt câini care au fost folosiţi la curse, dar dovezi ale creşterii acestei rase există încă din Egiptul antic. Un ogar poate atinge viteza uimitoare de aproximativ 70km/h.

2. Vizsla, mai puţin cunoscută ca ogarul, este pe locul al doilea. Este o rasă care provine din Ungaria şi poate atinge viteza de 65 km/h. Este un câine uşor de dresat, fiind ideal pentru familiie active, scrie Theilovedogssite.com.

3. Jack Russel Terrier este pe locul al treilea. Deşi este un câine mic, este foarte rapid, putând atinge 61 km/h. Este o rasă care iubeşte mişcarea şi sportul, fiind un câine extrem de agil.

4. Borzoi este o rasă obţinută prin încrucişarea ogarului cu o altă rasă de câine din Rusia. A fost conceput pentru vânătoare, de aceea este foarte rapid, putând alerga cu o viteză de 57 km/h.

Cele mai rapide rase de câini. Weimaraner este o altă rasă crescută pentru vânătoare

5. Weimaraner este o rasă crescută iniţial pentru vânătoare. Adoră să alerge şi să se joace şi poate atinge viteza de 56 km/h.

6. Doberman Pinscher este foarte musculos şi rezistent. Poate alerga cu o viteză de 48 km/h şi este o rasă foarte bună pentru un câine de pază, câine poliţist sau chiar câine militar.

7. Dalmaţianul, originar din Croaţia, este un câine foarte rapid, putând atinge 43 km/h. Rezistenţa este punctul lui forte, fiind o rasă crescută iniţial pentru tracţiune.

8. Border Collie este folosit şi acum la ferme. Aceşti câini sunt foarte agili şi atletici, putând alerga cu o viteză de 48 km/h.

9. Whippet sunt o rasă de vânătoare, folosită în trecut pentru a prinde animalele extrem de rapide. Poate atinge o viteză de 56 km/h.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: