Cele mai mari regrete ale oamenilor aflaţi pe patul de moarte: mărturiile unei asistente cu zeci de ani de experienţă

Cele mai mari
regrete ale oamenilor aflaţi pe patul de moarte: mărturiile unei asistente cu
zeci de ani de experienţă

Cele mai mari regrete ale oamenilor aflaţi pe patul de moarte

O asistentă medicală a împărtăşit cele mai întâlnite regrete ale oamenilor aflaţi pe patul de moarte. Aceasta a povestit emoţiile şi temerile experimentate de cei mai mulţi dintre pacienţi, incluzându-le într-o carte dedicată muncii sale, scrie upliftconnect.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

A lucrat timp de mulţi ani într-un centru de îngrijire paliativă. Pacienţii ei erau cei care veniseră ştiind că vor muri, aşa că au privito-o ca pe un confident căruia i-au împărtăşit gândurile, emoţiile şi temerile lor. A stat alături de aceştia în ultimele trei până la 12 săptămâni din viaţa lor.

„Oamenii cresc foarte mult sufleteşte când se confruntă cu propria mortalitate. Am învăţat să nu subestimez niciodată capacitatea cuiva de a evolua. Unele schimbări au fost fenomenale. Fiecare a experimentat o varietate de emoţii, după cum era de aşteptat: negare, teamă, furie, remuşcări, mai multă negare şi, în cele din urmă, acceptare. Fiecare pacient şi-a găsit pacea înainte de a pleca“, a spus Bronnie Ware.

Cele mai întâlnite regrete ale oamenilor aflaţi pe patul de moarte:

1. Mi-ş dori să fi avut curajul să trăiesc o viaţă după bunul plac, nu influenţat de aşteptările celor din jur.

Acesta este cel mai comun regret. Când oamenii îşi dau seama că viaţa lor este aproape de sfârşit, se uită înapoi şi îşi văd toate visurile neîmplinite. Cei mai mulţi oameni nu şi-au îndeplinit nici măcar jumătate din visuri şi ajung să moară regretând alegerile pe care le-au făcut.

Este foarte important să încercaţi să vă îndepliniţi cât mai multe din vise de-a lungul vieţii. Din momentul în care vă pierdeţi sănătatea, este prea târziu. Sănătatea aduce o libertate foarte puţin apreciată, până când nu o mai aveţi.

2. Aş vrea să nu fi muncit atât de mult

Acest lucru a venit de la fiecare pacient de sex masculin pe care l-am îngrijit, a povestit Bronnie. Au ratat primii ani de viaţă ai copiilor lor şi compania partenerei. Şi femeile au vorbit despre acest regret. Dar, pentru că majoritatea făceau parte dintr-o anumită generaţie, mulţi dintre pacienţii de sex feminin nu erau susţinători ai familiei.

Prin simplificarea stilului de viaţă şi a alegerii conştiente de-a lungul timpului, este posibil să nu ai nevoie de venitul pe care ţi-l imaginezi necesar. Pe măsură ce creezi mai mult spaţiu în viaţa ta, devii mai fericit şi mai deschis la noi oportunităţi, cele mai potrivite stilului de viaţă.

3. Aş vrea să fi avut curajul să-mi exprim sentimentele

Mulţi oameni şi-au suprimat sentimentele din dorinţa de a păstra pacea cu ceilalţi. Drept urmare, ei au rămas captivi unor experienţe mediocre şi nu au devenit niciodată ceea ce erau cu adevărat capabili. Multe boli sunt dezvoltate chiar din cauza tristeţii şi resentimentelor pe care le-au produs ca rezultat al acestui tip de comportament.

Nu putem controla reacţiile altora. Cu toate acestea, deşi oamenii pot reacţiona iniţial în mod negativ atunci când schimbăm modul în care ne raportăm la ei, vorbind sincer, relaţia va fi dusă a un nivel complet nou şi mult mai sănătos.

4. Mi-aş fi dorit să păstrez legătură cu prietenii mei

Adesea, ei nu au realizat cu adevărat beneficiile pe care le-au avut vechii prieteni până în săptămânile dinaintea morţii. Mulţi au fost atât de prinşi cu viaţa lor încât au lăsat prietenii adevăraţi să se piardă de-a lungul anilor. Au fost multe regrete adânci cu privire la faptul că nu le-au acordat prietenilor timpul şi efortul pe care l-ar fi meritat.

5. Mi-aş fi dorit să fiu mai fericit

Acesta este un regret surprinzător de comun. Mulţi nu şi-au dat seama până la sfârşit că fericirea este o alegere. Oamenii rămân blocaţi în vechile modele şi obiceiuri. Aşa-numitul „confort“ al familiarităţii i-au făcut să se lase pradă emoţiilor şi vieţii fizice. Teama de schimbare i-a făcut să se prefacă din dorinţa de a-i mulţumi pe ceilalţi. Când şi-au întors faţa către ceea ce simt, au dorit să râdă din tot sufletul şi să revină din nou în viaţa lor.

Când un om se află pe patul de moarte, ceea ce alţii văd este departe de adevăr. Este minunat să dai drumul tiparelor şi să zâmbeşti din nou, conştientizând acest lucru cu mult timp înainte de a muri. Viata e o alegere. Este viata ta. Alegeţi conştient, alegeţi cu înţelepciune, alegeţi sincer. Alegeţi fericirea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările