Cele mai înfricoşătoare castele din lume

Cele mai înfricoşătoare castele din lume

3.Cele mai înfricoşătoare castele din lume. Vedere asupra Castelului Flossenburg, Germania

Cele mai înfricoşătoare castele din lume. Castelul este o construcţie care impresionează prin frumuseţe, dimensiune, dar mai ales prin povestea legată de acesta. Uneori, castelul poate deveni o imagine a groazei, mai ales când sunt spuse poveşti înfricoşătoare despre acesta.

1. Cele mai înfricoşătoare castele din lume. Castelul Bodelwyddan, Ţara Galilor


 Cele mai înfricoşătoare castele din lume
 
Din secolul al XIX-lea au început să apară poveştile despre fantomele din Castelul Bidelwyddan, crimele petrecute între zidurile clădirii şi brutalitatea unor nobili. Fantomele „preferate” de cei care le-au văzut ar fi cele cu ţinută de cavaler. 
 

2. Cele mai înfricoşătoare castele din lume. Castelul Predjama, Slovenia

 Cele mai înfricoşătoare castele din lume
FOTO raredelights
 
Predjama are o istorie de peste şapte secole. Datând din 1274, în jurul castelului a fost construită legenda unui împărat romano-german care a distrus întreg castelul şi i-a mascrat pe cei aflaţi în edificiu în căutarea unui baron. Castelul a fost reconstruit de două ori în secolul al XVI-lea şi s-a menţinut până în zilele noastre. 
   

3. Cele mai înfricoşătoare castele din lume. Castelul Flossenburg, Germania


 Cele mai înfricoşătoare castele din lume. Castelul Flossenburg
FOTO Daily Mail
 
Castelul Flossenburg din Bavaria pare desprins din basme. Din păcate acesta ar intra în categoria locurilor bântuite sau unde nu se pot petrece locuri bune.
 

4. Cele mai înfricoşătoare castele din lume. Castelul Miranda, Belgia

 Cele mai înfricoşătoare castele din lume
 
Castelul a fost ridicat în secolul al XIX-lea de aristrocraţii francezi, dar în timpul şi după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial a fost transformat în orfelinat. Edificiul a fost părăsit în 1980 din cauza familiei moştenitoare care nu le-a permis autorităţilor să-l recondiţioneze. 
 
Vechimea castelului şi nenumăratele poveşti îngropate în zidurile sale au făcut din Miranda un loc preferat de vânătorii de fantome. 
 

5. Cele mai înfricoşătoare castele din lume. Castelul Banffy, România

 Cele mai înfricoşătoare castele din lume
FOTO presalocala.com

Castelul Banffy este considerat de unii cel mai bântuit loc din România. Construit de familia Banffy în Bonţida, în secolele 15-16, castelul a fost transformat în 1944 în spital militar, funcţionând până după sfârşitul războiului. 
 
Din cauza faptului că în castel au murit numeroşi militari în jurul lui s-a creat legenda că ar fi bântuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: