Cele mai frumoase femei ale lumii antice: Cleopatra nici nu figurează în clasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile din lumea antică au fost considerate foarte frumoase, iar istoricii susţin că acestea ar fi avut o putere sexuală incontestabilă asupra bărbaţilor. Iată un top al celor mai frumoase femei din antichitate, luând în considerare exclusiv calităţile fizice ale acestora.

Experta în istorie antică N.S. Gill a realizat un top al celor mai frumoase femei din antichitate pentru site-ul ancienthistory.about.com, luând în calcul calităţile fizice ale acestora, probate de portretele existente, dar şi puterea lor sexuală asupra bărbaţilor.

1.  Nefertiti

„Îmi place să privesc bustul impresionant al lui Nefertiti. Bijuteriile ei sunt de bun gust, gâtul ei de lebădă este elegant, iar trăsăturile chipului ei, acolo unde sunt intacte, par să ne definească standardul frumuseţii feminine”, apreciază N.S. Gill. Nefertiti, care înseamnă „o femeie frumoasă a venit”, cunoscută şi sub numele de Neferneferuaten, a fost regina Egiptului şi soţia faraonului Akhenaten/Akhenaton. Originile lui Nefertiti sunt necunoscute: este posibil să fi fost prinţesă a statului Mitanni (n.r. stat care a existat în perioada 1500 î.e.n. - 1300 î.e.n. în nordul Siriei şi în sud-estul Anatoliei) sau fiica lui Ay, fratele mamei lui Akhenaton, Tiy.

image

FOTO ancienthistory.about.com

2.  Phryne

Afrodita, zeiţa care a câştigat concursul de frumuseţe al zeiţelor, concurs care a dus la începerea Războiului Troian, ar trebui inclusă pe toate listele cu cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Fiind vorba despre o nemuritoare însă, Afrodita (Venus) nu face parte din acest clasament. Din fericire, a existat o femeie atât de frumoasă încât a servit drept model pentru statuia Afroditei. Este vorba despre Phryne, o curtezană din Grecia Antică, celebră pentru frumuseţea ei şi a corpului ei. Aceasta a servit drept model marelui sculptor Praxitele pentru statuia zeiţei Afrodita.

image

FOTO ancienthistory.about.com

3.  Elena din Troia

Chipul Elenei din Troia a trimis pe mare o mie de nave, mii de bărbaţi murind pentru ea. Bărbaţii au încercat inclusiv să o răpească. A fost, fără niciun dubiu, fenomenală, dacă a fost reală, dar fără un portret contemporan şi din cauză că nu a avut o prezenţă istorică mai certificată, aceasta nu a reprezentat prima opţiune a expertei în istorie antică. În imagine este reprezentarea unui artist din secolul al V-lea î.e.n., şapte secole după Războiul Troian.

image

FOTO ancienthistory.about.com

4.  Neaira

Între top 3 cele mai frumoase femei din antichitate şi Neaira există o mare distanţă. Aceasta a fost o faimoasă şi scumpă curtezană din Grecia Antică, care, la fel ca alte heitara (n.r. un tip de prostituate din Grecia Antică), printre care Thargelia şi Lais din Corint, a avut succes datorită aspectului său fizic foarte atrăgător.

5.  Bathsheba

Bathsheba s-ar putea să fi fost sau nu frumoasă, dar seducătoare cu siguranţă a fost, reuşind să-i capteze atenţia lui David, regele evreilor în timpul Monarhiei Unite. Într-un pasaj biblic se relatează cum David l-a ucis pe soţul Bathshebei pentru a se putea căsători chiar el cu aceasta. 

image

FOTO ancienthistory.about.com

6.  Salomeea

Seducătoarea Salomeea este asociată cu tăierea capului lui Ioan Botezătorul. Potrivit istorisirii, aceasta ar fi acceptat să danseze în schimbul capului lui Ioan. Se crede că Salomeea a fost fiica lui Herodias (Irodiada), fiind numită după Iosif Flavius.

image

FOTO ancienthistory.about.com/ Wikipedia

7.  Cornelia

Cornelia, mama celor doi fraţi Gracchi, a fost un model al virtuţii femeilor romane. Aceasta se traduce prin faptul că a fost femeia unui singur bărbat, mama, soţia, fiica perfectă, şi, pe deasupra, şi atrăgătoare. Cornelia Scipionis Africana (190 e.n. - 100 î.e.n.) a fost fiica lui Scipio Africanus şi soţia lui Tiberius Sempronius Gracchus, cu care a avut 12 copii, dintre care trei au supravieţuit până la maturitate: Sempronia, Tiberius şi Gaius.

image

FOTO ancienthistory.about.com

8.  Berenice din Cilicia sau Iulia Berenice

Berenice (28 î.e.n. - cel puţin 79 î.e.n.) a fost fiica Regelui Irod Agrippa I şi strănepoata Regelui Irod cel Mare. Regină iudaică a Romei, căsătorită de mai multe ori şi acuzată de incest, Berenice a fost iubită de Titus, fiul împăratului. În ciuda ostilităţii venite din partea Romei, Titus a avut o viaţă comună cu aceasta, relaţia lor fiind publică, până la succesiune. La scurt timp după, Titus a trimis-o departe pe Berenice, aceasta întorcându-se în Roma în anul 79, când Titus a preluat tronul de la tatăl său. Ulterior a fost exilată din nou, iar apoi a dispărut din evidenţele istorice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite