Cele mai comune probleme de sănătate ale câinilor

Cele mai comune probleme de sănătate ale câinilor

Cele mai comune probleme de sănătate ale câinilor

La fel ca oamenii, câinii se confruntă cu probleme de sănătate pe care le pot întâmpina pe parcursul vieţii lor. Află care sunt cele mai comune afecţiuni ale prietenului tău patruped şi cum îl poţi ajuta.

Cele mai comune probleme de sănătate ale câinilor

 
Câinele tău nu mai este la fel de energic? Dacă se întâmplă asta de cel mult două zile, indicat este să iei măsuri cât mai rapid. Este de preferat să-l duci la veterinar şi să nu aibă nimic grav, decât să fie prea târziu. După cum ştii, contactul cu alţi câini sau, pur şi simplu contractarea unor bacterii sau a unor paraziţi din mediul exterior, îi pot crea probleme de sănătate.
 

Infecţiile urechii

 
Printre cele mai frecvente probleme de sănătate ale câinilor se numără infecţia urechii, care poate fi cauzată de ciuperci şi de bacterii. Dacă patrupedul tău suferă de această infecţie, vei observa că îşi înclină capul pe partea afectată, că se scarpină şi că interiorul urechii este roşu, iar mirosul local este neplăcut. Dacă observi aceste simptome, mergi la veterinar. Cu un tratament corespunzător, urechea sa se va vindeca. De asemenea, este foarte important să îi igienizezi urechile câinelui tău, periodic.
 

Paraziţii intestinali

 
O altă problemă des întâlnită la câini este infestarea cu paraziţi interni, precum viermii inelaţi, teniile sau nematodele. Cei mai predispuşi sunt câinii cărora nu li s-a făcut deparazitarea periodică. Simptomele care ar trebui să te trimită cu patrupedul la veterinar sunt: diaree, vomă, lipsa poftei de mâncare, scădere în greutate şi deseori, burtă umflată, mai ales în cazul puilor. Vizita la medicul veterinar este necesară, pentru prescrierea unui tratament medicamentos. Poţi să previi infestarea cu paraziţi intestinali, făcându-i deparazitarea de rutină, de patru ori pe an.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: