Cele mai bune vitamine în sarcină

Cele mai bune vitamine în sarcină

Alimentaţia unei viitoare mămici trebuie să fie una bogată în vitamine. Legumele şi fructele nu trebuie să lipsească din dieta ei. Dar, pe lângă aportul de nutrienţi necesari pentru dezvoltarea armonioasă a fătului, pe care îi poate găsi în alimente, femeia însărcinată trebuie să ia şi alte vitamine importante. Există, astfel, câteva vitamine şi minerale importante atât pentru viitoarea mămică, cât şi pentru copilul ei.

Cele mai bune vitamine în sarcină: Acidul folic
Acidul folic este esenţial in dezvoltarea si functionarea organismului. Cu un rol important în creşterea şi regenerarea celulelor, acesta este necesar în cazul sarcinilor. Administrarea corectă a acidului folic se face la îndemnul doctorului.
 
Cele mai bune vitamine în sarcină: Vitamina B12
Vitamina B12 este o vitamină importantă pentru formarea şi pentru dezvoltarea celulelor roşii din sânge. Ea este necesară, mai ales în cazul femeilor însărcinate, deoarece în procesul de dezvoltare al fătului este necesar acest aport. Cantitatea recomandată din această vitamină o să fie stabilită de medicul care supraveghează sarcina.
Citeşte şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările