Cel mai tare top al anului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să faci şi tu nişte topuri! Cu evenimentele, cărţile, filmele, personalităţile, realizările anului, ce-ţi trece prin minte. Ceva uşurel, „comestibil“, „de sărbători“.

Să afle lumea care au fost preferaţii tăi în 2019. N-ai pregătire în domeniile respective, n-ai criterii, dar nu contează. Dacă îţi place, bagi în top! Dacă nu-ţi place, nu bagi! Dacă n-ai auzit de vreunul, să fie sănătos, nu pierde vremea cu documentările.

Ai grijă să-ţi bagi în top prietenii, cunoştinţele, relaţiile. Dacă nu încap toţi, atunci lărgeşti clasamentul, numai să ai ce băga. Toate simpatiile tale trebuie să figureze în top. Neapărat! Cine ştie ce îţi rezervă viitor şi o să ţi se bată obrazul: de ce nu m-ai băgat în topul tău? Să faci ierarhia cu mare atenţie, ca să nu creezi frustrări sau contestaţii. Totul să fie pozitiv, optimist, e sfârşitul anului, să fim veseli în jurul... topului! Ce dacă va fi înjurat? Până la urmă e topul tău. Dumnezeu nu face topuri. Topurile sunt chestii subiective. Dacă e contestat, cu atât mai bine, ţi se face reclamă, câştigi faimă, imaginea contează! Ţi-ai putea exprima şi tu preferinţele pentru filmele anului, pentru vedetele TV, pentru cărţile (pe care le-ai răsfoit sau nu le-ai citit), pentru sportivi şi actori, totul este să lauzi ce bagi în top. Să foloseşti următoarele adjective: excepţional, magnific, remarcabil, minunat, magic, fenomenal... În lumea noastră mică şi frustrată, toţi merită un „excepţional“, indiferent ce-au făcut. Chiar dacă unul n-a făcut nimic, dacă ţi-e amic, trebuie băgat în top pentru că este simpatic, este fermecător, este minunat...   

Cu cât avem mai multe topuri, cu atât vom avea mai multe valori.                 

Nu mai sta pe gânduri, fă un top! Exprimă-te!... Ţi-e ruşine? Uită-te pe Facebook, sunt atâţia care fac topuri. N-au pregătire, n-au criterii, n-au bun-simţ, dar au tupeu. Dacă e democraţie, atunci fiecare poate să facă un top. Să nu-i lăsăm doar pe elitişti să facă topuri şi să ne stabilească valorile! Elitiştii sunt aroganţi, rupţi de realitate, de gusturile publicului, sunt înstrăinaţi de popor. Cu cât avem mai multe topuri, cu atât vom avea mai multe valori. Topurile din popor creează valorile în lumea noastră.

Hai, fă-ţi topul!... Eşti frustrat? Obosit? Dezamăgit? Ştiu că asta ai făcut tot anul: ţi-ai sunat amicii, care ţi-au mai rămas, şi le-ai spus ce-ai citit, ce-ai văzut, ce-ai făcut, ce-au făcut alţii, ce te-a entuziasmat. Ei au primit cu răceală, nici n-au fost atenţi la ce le-ai povestit. Poate că n-ai găsit momentele potrivite sau n-ai ştiut să te exprimi. E vina ta pentru că nu le-ai ascultat „topurile“ cu grijile, problemele şi crizele lor. Ce-a fost pe primul loc pentru tine a fost pe ultimul loc în topurile lor. Ce i-a durut mai tare pe ei a fost inexistent pentru tine. Ruptură totală cu topurile astea!

Atunci, ce-ţi rămâne să faci în acest final de an, dacă nu vrei să faci un top? Să-ţi ierarhizezi frustrările, regretele, eşecurile şi slăbiciunile. Merge şi topul ăsta, dar să nu-l publici, nu dă bine la imagine! Şi nu uita să te pui pe tine pe primele locuri.

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite