Cel mai scump tort din lume a costat 70 de milioane de euro şi a fost decorat cu 4.000 de diamante

Cel mai scump tort din lume a costat 70 de milioane
de euro şi a fost decorat cu 4.000 de diamante

Tortul conţine figurine comestibile sculptate manual şi este decorat cu 4.000 de diamante/FOTO Daily Mail

Un bărbat foarte bogat din Emiratele Arabe Unite a comandat cel mai scump tort din lume, pentru a serba logodna şi aniversarea fiicei sale. Tortul, realizat de artista Debbie Wingham, din Marea Britanie, are 4.000 de diamante şi costă aproape 70 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tortul are o lungime de aproape doi metri şi este decorat cu multe figurine, reprezentând o paradă de modă pe un podium, scrie Daily Mail. Pietrele preţioase sunt puse ca decor pe marginea podiumului, iar fiecare figurină a fost realizată manual. Conceperea întregii scene a însemnat peste 1.000 de ore de muncă.

Debbie spune că îi place foarte mult să realizeze torturi de acest fel, deşi munca este foarte dificilă şi migăloasă. Clientul a fost încântat de opera ei, la fel şi invitaţii, care au fost plăcut surprinşi de ideea ingenioasă.

Toate figurinele sunt comestibile şi reprezintă versiuni în miniatură a creaţiilor vestimentare realizate de Debbie pentru clienţii ei. Înainte de a se specializa în realizarea de torturi decorate artistic, Debbie a fost creatoare de modă, realizând cea mai scumpă rochie din lume, care a costat peste 15 milioane de euro şi care era făcută din diamante negre şi roşii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările