Cei mai ciudaţi copaci din lume: eucaliptul curcubeu, arborele desprins din poveşti

Cei mai ciudaţi copaci din lume: eucaliptul curcubeu, arborele desprins din poveşti

Cei mai ciudaţi copaci din lume: Eucaliptul Curcubeu FOTO thewildpapaya.com

Cei mai ciudaţi copaci din lume. Aspectul neobişnuit, locul în care „vieţuiesc” ori calităţile bizare ale acestor arbori îi transformă în adevărate curiozităţi ale naturii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei mai ciudaţi copaci din lume: Eucaliptul Curcubeu

Eucaliptul Curcubeu este un copac cu trunchiul viu colorat care „se trage” din Filipine. Pe măsură ce arborele îmbătrâneşte, scoarţa acestuia îşi schimbă culoarea de la verde, la albastru, mov, portocaliu şi maro. 
 

Cei mai ciudaţi copaci din lume: Copacul sticlă

Copacul Sticlă este unul din cei mai otrăvitori copaci de pe pământ. Acesta se găseşte în Namibia, iar seva sa lăptoasă era folosită în trecut de băştinaşi pentru otrăvirea săgeţilor, scrie listverse.com.

cei mai ciudaţi copaci din lume
 

Cei mai ciudaţi copaci din lume: Copacul Wawona

Situat în Parcul Naţional Yosemite din Statele Unite ale Americii, copacul Wawona a fost tăiat în formă de tunel în 1881, devenind astfel o populară atracţie turistică. Acesta s-a prăbuşit însă în 1969 din cauza greutăţii zăpezii de pe el. Vârsta copacului a fost estimată la 2.300 de ani. 
 
cei mai ciudaţi copaci din lume
 

Cei mai ciudaţi copaci din lume: Copacii de bumbac din templul Ta Prohm

Aceşti copaci proveniţi din Cambodgia sunt reprezentativi pentru templul Ta Prohm, rădăcinile lor atârnând pe acoperişul templului, în timp ce trunchiul ajunge la o înălţime impresionantă. Templul este protejat de UNESCO.
 
cei mai ciudaţi copaci din lume
 

Cei mai ciudaţi copaci din lume: Baobabul din Sunland

Baobab-ul din Sunland, Africa de Sud, are peste 6.000 de ani, 47 de metri în circumferiţă şi 20 în înălţime. În 1933 copacul a fost transformat într-un bar cu o capacitate de 15-20 de persoane. 
 
cei mai ciudaţi copaci din lume
 

Cei mai ciudaţi copaci din lume: Copacul Burmis

Copacul Burmis este un pin flexibil situat în apropiere de Alberta, în Canada. Acesta este considerat un arbore neobişnuit deoarece trăieşte fără a avea, aparent, rădăcină. Estimativ, copacul „a murit” în 1970, însă are o vârstă cuprinsă între 600 şi 750 de ani.
cei mai ciudaţi copaci din lume
 

Cei mai ciudaţi copaci din lume: Arborele Vieţii

Arborele Vieţii, situat la doi kilometri de Jebel Al Dukhan, în Bahrain, este considerat un adevărat fenomen al naturii. Vechi de aproape 400 de ani şi cu o înălţime de aproximativ 10 metri, acest copac trăieşte, în mod miraculos, deşi este situat în mijlocul deşertului, departe de orice altă formă de vegetaţie sau sursă de apă. Arborele vieţii, aflat sub proteţia UNESCO, este o veritabilă atracţie turistică, atrăgând peste 50.000 de vizitatori în fiecare an. 
 
cei mai ciudaţi copaci din lume
 

Cei mai ciudaţi copaci din lume: Le Chêne Chapelle (Capela Stejar)

Le Chêne Chapelle este un stejar aflat în Allouvill-Bellefosse în care au fost „sculptate” două capele. Copacul are aproximativ 800 de ani, iar Le Chêne Chapelle există din 1600.
 
cei mai ciudaţi copaci din lume
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: