Ce trebuie să faci pentru a îmbătrâni frumos: secretele unui model în vârstă de 56 de ani

Ce trebuie să faci pentru a îmbătrâni frumos: secretele unui model în vârstă de 56 de ani

Un model şi stilist, în vârstă de 56 de ani, a dezvăluit secretele ei pentru a avea un look tânăr la bătrâneţe şi a menţionat de ce trebuie să ţii cont de-a lungul timpului, fie că ai 20, 30, 40 sau 50 de ani.

Îmbătrânirea este unul din acele lucruri pe care femeile nu vor să îl vadă pe faţa lor. 
 
Modelul şi stilistul de origine australiană Melinda Brady, care se află în industria modei de mai bine de 30 de ani, susţine că femeile pot îmbătrâni frumos doar dacă ştiu cum să facă asta. Femeia a dezvăluit secretele frumuseţii, ale sănătăţii şi diverse diete, scrie Topbuzz
 
Melinda Brady a oferit un ghid pentru a îmbătrâni frumos, începând cu vârsta de 20 de ani şi până la 50 de ani. 
 

Ce ar trebui să facă femeile la 20 de ani?

1. Nu-ţi compara corpul cu al altora 
 
Societatea actuală este cunoscută pentru nemulţumirea femeilor din întreaga lume faţă de corpul lor, acestea comparându-se cu felul în care arată diverşi prieteni, membri ai familiei sau chiar celebrităţi. 

Însă, dacă ar fi un avertisment pe care Melinda l-ar da femeilor de 20 ani, este acela de a renunţa la a-şi compara corpul cu cel al altora şi le recomandă să se bucure de el aşa cum este. Modelul consideră că aceasta este vârsta perfectă pentru a consulta un medic nutriţionist în vederea înţelegerii a ceea ce se întâmplă cu corpul tău, ceea ce te va ajuta şi mai târziu, când vei înainta în vârstă. 
 
2. Nu exagera cu expunerea la soare
 
„Da, ştiu că toată lumea iubeşte bronzul, dar pericolul la care te expui în adolescenţă şi în jurul vârstei de 20 de ani se va reflecta la 30-40 de ani şi mai târziu. Fii sigură că foloseşti cremă de protecţie solară şi că bei multă apă. Nicio cremă nu te va hidrata mai bine decât apa“, spune Melinda. 
 
3. Experimentează pentru a-ţi descoperi stilul 
 
În jurul vârstei de 20 de ani este cel mai potrivit moment pentru a te juca cu stilul tău, pentru a vedea ce îţi place şi ce te reprezintă: „Este vorba de foarte multă inspiraţie, nu îţi fie teamă pentru a avea apariţii unice“. 
 
FOTO Facebook
 

Ce ar trebui să facă femeile la 30 de ani?

1. Găseşte echilibru în alimentaţie
 
Modelul şi stilistul susţine că vârsta de 30 de ani ar trebui să fie despre echilibru, la aceeaşi vârstă instalându-se dieta pe lista priorităţilor.
 
„Este uşor să intri în obiceiuri alimentare proaste în jurul vârstei de 30 de ani. Dacă acorzi atenţie acestui aspect acum, nu vei avea probleme la 40 de ani. Nu te pune pe ultimul loc, nu te înfometa toată ziua pentru a te bucura de pastele de la ora 21.00, alături de prea mult vin. Ai grijă de tine şi nu îţi fie frică să ceri ajutorul“, recomandă Melinda.
   
2. Simte-te bine în pielea ta
 
În acelaşi mod în care trebuie să acorzi atenţie dietei tale în jurul vârstei de 30 de ani, trebuie să te gândeşti la abordarea ta privind frumuseţea.
 
„Încearcă să găseşti momentul «tău» cu un cosmetician cu reputaţie, care poate rezolva orice problemă de piele, cum ar fi melasma, înainte să atingi 40 de ani. Trucul este de a adăuga unele dintre cele mai puternice tratamente de îngrijire a pielii“, a spus Melinda.
 
Modelul transmite că nu trebuie să îţi fie frică să consulţi pe cineva în momentul în care apare un rid de expresie.  
   
3. Îmbunătăţeşte-ţi aspectul
 
Dacă cei 20 de ani sunt despre experimentare şi descoperire, vârsta de 30 de ani ar trebui să fie despre a îţi ajusta aspectul şi a-ţi da seama ce funcţionează pentru tine. 
 
FOTO Facebook

Ce ar trebui să facă femeile la 40 de ani?

1. Arată control
 
„Odată cu atingerea vârstei de 40 de ani, metabolismul începe să nu mai funcţioneaze la fel. Perimenopauza (perioadă de tranziţie la menopauză – n.r.) îşi face apariţia şi pot interveni modificări hormonale. Acesta este momentul de a renunţa la alimentele dăunătoare şi de a prioritiza frunzele, proteinele şi carbohidraţii buni. Exerciţiile fizice te vor ajuta să depăşeşti mai uşor menopauza“, a afirmat Melinda. 
 
2. Nu cere mai mult decât ai
 
Potrivit modelului de 56 de ani, vârsta de 40 de ani ar trebui să fie un moment de acceptare de sine mai degrabă decât obsesia de a avea mai mult decât ai: „Dacă nu ai făcut-o la 30 de ani, acum este momentul de a consulta un expert şi a vizita un cosmetician pentru a discuta despre pielea ta sau cu un make-up artist despre rutina machiajului“. 
 
3. Puţin înseamnă mult 
 
Perioada din jurul celor 40 de ani ar trebui să fie una în care să elimini jumătate din garderoba ta,  consideră Melinda: „Renunţă la lucrurile de care te-ai ataşat emoţional. Dacă un lucru nu a văzut lumina zilei de un an sau mai mult, e timpul să îl elimini“. 
 
FOTO Facebook

Ce ar trebui să facă femeile la 50 de ani?

1. Fă un pas înapoi de lângă oglindă
 
Este inutil să te focusezi pe imperfecţiunile tale după 50 de ani: „Bucură-te de viaţă“. Menopauza te-ar putea lăsa cu mai multe kilograme, dar acceptarea schimbării nu înseamnă că nu poţi fi cea mai bună  versiune a ta. 
 
„Exerciţiile fizice sunt cele mai importante acum. Eu ridic greutăţi pentru a face muşchi, deoarece sunt sigură că aceasta este cheia îmbătrânirii frumoase până la 60, 70 de ani sau mai târziu“, spune Melinda. 
   
2. Aminteşte-ţi că frumuseţea este o iluzie
 
În mod controversat, Melinda a afirmat că frumuseţea este o iluzie şi este încrederea pe care oamenii o găsesc cu adevărat atractivă.
 
Când vine vorba de rutina ei de îngrijire a pielii, Melinda a spus că este „simplă, dar eficientă. Cei 50 de ani nu trebuie să te facă să te simţi bătrână, aşa că fă tot ce te face să te simi minunat“. 
   
3. Păstrează clasicul, dar fii cool 
 
Când vine vorba de stil, Melinda consideră că doar pentru că ai 50 de ani sau mai mult nu înseamnă că trebuie să te îmbraci bătrânesc, ca „mătuşa Mary“: „E momentul să păstrezi clasicul, dar fii cool“. 
 
FOTO Facebook
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările