Ce spun despre noi trăsăturile faciale? Medicii au descoperit legături interesante între chipul nostru şi personalitate

Ce spun despre noi trăsăturile faciale? Medicii au descoperit legături interesante între chipul nostru şi personalitate

O frunte foarte lată denotă inteligenţă, spun medicii/FOTO Yourtango

Trăsăturile faciale sunt foarte diferite de la o persoană la alta, iar aceste detalii pot spune ceva despre personalitatea noastră şi despre modul în care alţii ne percep.

Ştiri pe aceeaşi temă

Buzele cărnoase şi nasul mic, cârn, atât la femei cât şi la bărbaţi, sunt determinate de o cantitate mai mare de estrogen. Persoanele care au aceste trăsături sunt de obicei mai sociabile, intuitive, au multă imaginaţie şi sunt mai expresive, spune medicul Helen Fisher.

Un chip cu trăsături mai colţuroase, cu frunte înaltă, pomeţi proeminenţi şi bărbie lată denotă o persoană puternică, directă şi foarte hotărâtă. Trăsăturile sunt date de o cantitate mai mare de testosteron. De asemenea, cei care au fruntea foarte lată sunt persoane inteligente, scrie Yourtango.

O bărbie foarte bine conturată, ascuţită, care iese în evidenţă, înseamnă control şi succes, spune chirurgul plastician Barry Weintraub.

Şi sprâncenele spun multe despre noi. Dacă sunt curbate, înseamnă că suntem persoane creative, iar dacă sunt drepte acest lucru denotă hotărâre. Sprâncenele foarte arcuite sunt specifice unei persoane foarte sensibile, care nu-şi exprimă sentimentele.

O faţă mai plină, mai rotundă, cu bărbie pronunţată şi pomeţi care ies în evidenţă, denotă gene foarte sănătoase, spune Weintraub.

Ochii mari sunt semn de inteligenţă, iar culoarea ochilor transmite mesaje interesante celorlaţi despre calităţile noastre. Astfel, studiile recente au arătat că oamenii consideră persoanele cu ochi căprui sau negri ca fiind de încredere şi inteligente, iar pe cei cu ochi albaştri ca fiind sexy, sensibili şi buni. În schimb, persoanele cu ochi verzi sunt considerate seducătoare şi creative.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările