Ce soluţii avem să încetinim încălzirea globală?

Ce soluţii avem să încetinim încălzirea globală?

Încălzirea globală a ajuns deja în stadiul de încingere globală, conform omului de ştiinţă Richard Betts care a popularizat acest termen şi a declarat că nu se mai pune problema de incertitudini, ci deja de riscuri.

Însă, când vorbim despre salvarea Planetei, indiferent că ne referim la schimbări climatice, plastic şi poluare, pierdem din vedere un lucru esenţial: Terra a colizionat, la un moment dat, cu o altă planetă, a fost devastată de impactul unor comete gigantice, fost îngheţată complet, de la Ecuator la Poli, de cel puţin două ori, a trecut prin cutremure care i-au înecat aproape toată suprafaţa în lavă, a văzut potopuri greu de imaginat. A îngropat şi a ridicat miliarde de specii, prin loteria mediului creat… Pe scurt, când spunem că trebuie să salvăm Planeta, chiar nu ne dăm seama că noi suntem cei care avem nevoie de salvare, conform unui articol de pe Thrive Global. 
 
Însă, ce e de făcut? “Dacă e să privim foarte simplu, noi avem un buget de dioxid de carbon. Adică sunt foarte clar calculate nivelurile de dioxid de carbon pe care noi mai putem să-l mai emitem în milioane de tone de dioxid de carbon ca să ajungem la diferite stadii ale încălzirii globale. În prezent suntem la aproximativ 1,2 grade Celsius de încălzire, în medie, de la 1850 încoace. După calculele oamenilor de ştiinţă, targetul pe care ar fi bine să-l menţinem e de 1,5 grade de încălzire, şi asta e aproape imposibil de realizat. Ar trebui să opreşti toate mecanismele din economie şi să le înlocuieşti cu resurse regenerabile de energie, ceea ce presupune o tehnologie care momentan nu e pusă la punct”, explică Dragoş Ştefănescu, antreprenor şi specialist în probleme legate de încălzirea globală în cadrul emisiunii Spune pe bune.
 
Urmăreşte întreaga emisiune despre încălzirea globală Spune pe bune, un concept Thrive Global, cu Liana Stanciu, Mr. Curious şi Dragoş Ştefănescu, difuzata pe Magic TV si pe YouTube Magic FM România. 
 
Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM Romania pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările