Ce s-a ales de urmaşii unora dintre cei mai temuţi nazişti. Strănepoata lui Goering s-a sterilizat ca să nu nască monştri: „Îi semăn mai mult decât fiica”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întreaga existenţă a strănepoatei lui Hermann Goering, Bettina, care trăieşte în prezent în Santa Fe, New Mexico, a fost umbrită de ororile făcute de ruda sa FOTO Daily Mail
Întreaga existenţă a strănepoatei lui Hermann Goering, Bettina, care trăieşte în prezent în Santa Fe, New Mexico, a fost umbrită de ororile făcute de ruda sa FOTO Daily Mail

Bettina Goering, strănepoata fondatorului Gestapo Hermann Goering, temuta poliţie secretă nazistă, are 60 de ani şi trăieşte în Sata Fe, SUA, unde practică medicina naturistă. Aceasta a declarat că împreună cu fratele ei au decis cu ani în urmă să se supună unei proceduri de sterilizare ca să nu ducă mai departe numele unui monstru, după cum îşi descrie ruda de tristă amintire.

Întreaga existenţă a strănepoatei lui Hermann Goering, Bettina, care trăieşte în prezent în Santa Fe, New Mexico, a fost umbrită de ororile făcute de ruda sa, una dintre cele mai importante figuri ale nazismului, considerată adjunctul lui Hitler şi responsabilă pentru Holocaust.

„Mi-am legat trompele la vârsta de 30 de ani pentru că m-am temut că voi aduce pe lume un alt monstru. Eu semăn cu el, am aceiaşi ochi, pomeţi, arătăm la fel din profil. Semăn cu el mai mult decât propria sa fiică”, declara Bettina Goering într-un documentar realizat despre copiii uitaţi ai celui de-al Treilea Reich. Nu numai ea a a luat decizia de a nu aduce copii pe lume, ci şi fratele său. Asta în condiţiile în care tatăl său, Heinz, a fost adoptat de Hermann Goering, devenind pilot în Luftwaffe. 

În documentarul intitulat „Familia mea, naziştii şi eu”, apar şi alţi urmaşi ai unor nazişti de seamă, printre care Katrin Himmler, strănepoata lui Heinrich Himmler, comandantul SS-ului. Aceasta este căsătorită cu un evreu şi mărturisea că întotdeauna a fost chinuită de gândul că va trebui să-i spună fiului ei despre legătura cu Heinrich. 

himmler daily mail

Katrin Himmler, strănepoata lui Heinrich Himmler. FOTO Daily Mail 

Nu cred că am moştenit răutatea lui Heinrich Himmler, dar trăiesc ducând numele lui mai departe. La 11 ani am văzut o serie de documentare despre Holocaust. Plângeam în timp ce mă uitam la televizor pentru că, normal, numele Himmler era repetat de nenumărate ori. Am realizat că a fost un ucigaş în masă. Dar nu eu sunt responsabilă de ce a făcut, povestea aceasta citată de publicaţia „Daily Mail”. 

Ricardo Eichmann, fiul lui Adolf Eichmann (responsabil pentru operaţiunea Soluţia finală, care a implicat exterminarea a 6 milioane de evrei între 1940-1945), declara la momentul realizării documentarului că nu poate să explice motivele pentru care tatăl său a devenit „arhitectul” Holocaustului.

Nu în ultimul rând, în documentar apare şi Niklas Frank, unul dintre finii lui Hitler, fiul lui Hans Frank, guvernatorul Poloniei în timpul ocupaţiei naziste, acuzat la rândul lui de uciderea în lagărele de concentrare a milioane de evrei. Niklas îşi numeşte tatăl "o scursură de hitlerist fanatic", subliniind că nu simte decât dispreţ pentru trecutul părintelui său.

Niklas Frank daily mail

Niklas Frank, fiul lui Hans Frank (foto dreapta), guvernatorul Poloniei în timpul ocupaţiei naziste. FOTO Daily Mail 

Niklas Frank, care are astăzi 77 de ani, a ales în anii din urmă să le vorbească tinerilor germani despre atrocităţile nazismului şi despre tatăl său, în speranţa că aceştia nu vor deveni adepţi ai extremei drepte. "Nu am reuşit să mi-l scot din minte. Trăiesc cu ruşinea a ceea ce a făcut el", mai spune Niklas Frank în documentarul amintit.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite