Ce îngraşă mai mult: carnea de pui, brânzeturile sau ceafa de porc? Răspunsul nutriţioniştilor

Ce îngraşă mai mult: carnea de pui, brânzeturile sau ceafa de porc? Răspunsul nutriţioniştilor

Dacă v-aţi întrebat ce îngraşă cel mai tare, carnea sau brânzeturile, ei bine, nutriţioniştii ne avertizează: brânzeturile. Ele conţin mai multă grăsime decât ceafa de porc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă vreţi să slăbiţi, ar fi bine să puneţi în farfurie o porţie de carne şi o salată. Sau o porţie generoasă de legume. Cantitatea de grăsime e controlabilă.

Branzaturile îngraşă şi conţin mai multă grăsime decât ceafa de porc, spun nutriţioniştii. 

„Foarte multă lume se păcăleşte dând la o parte carnea de porc şi puiul cu piele, e acelaşi lucru din punct de vedere al cantităţii de colesterol, sau alegând brânzeturi în locul cărnii. Dar dacă alegem brânzeturi maturate foarte tari, ne alegem şi cu multe grăsimi saturate”, explică dr. Laura Ene, medic primar boli de nutriţie, potrivit stirileprotv.ro. 

Brânzeturile maturate tari au peste 45% grăsimi saturate. O felie subţire conţine peste 300 de kilocalorii. Daca vă doriţi pierdere ponderală, brânzeturile maturate se exclud o perioadă în favoarea cărnii cu legume.

„Proporţia între carne şi legume ar tebui să fie foarte importantă, obişnuim să mâncam 2/3 carne şi 1/3 legume, ar trebui inversată. În orice alegere alimentară să fie 1/3 carne şi 2/3 legume.”, adaugă medicul nutriţionist. 

La o palmă de carne, adică 150 de grame de carne, în farfurie e recomandat să fie cel puţin 300 de grame de legume. Legumele au fibre care oferă rapid senzaţia de saţietate. Şi vin la pachet cu puţine calorii.

Pe de altă parte însă, brânzeturile maturate, în cantitate infimă, sunt recomandate iarna. Bacteriile din acestea, odată ingerate, îşi fac loc în tubul digestiv uman. Şi împiedică fizic bacteriile care determină boli să adere la intestin. Ideal.

Culturile vii de probiotice, precum cele din brânza maturata, ajung lejer în intestine fară să fie distruse de mediul puternic acid al stomacului. Aceasta spre deosebire de capsulele de la farmacie cu probiotice, care au nevoie de micro-încapsulare. Ca să nu fie inactivate de stomac.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările