Ce consumă octogenarii pentru longevitate: descoperire interesantă a unui cercetător

Ce consumă octogenarii pentru longevitate: descoperire interesantă a unui cercetător

Ce consumă octogenarii pentru longevitate: descoperire interesantă a cercetător

O dietă sănătoasă, hidratarea, multă mişcare sau yoga în aer liber, toate sunt pe lista celor care vor o viaţă lungă. Dincolo de aceste lucruri, cu adevărat surprinzător este un studiu conform căruia secretul atingerii vârstei de 80 de ani ar putea fi consumul unei anumite băuturi, în cantităţi moderate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dr. Claudia Kawas, specialist în neurologie de la Universitatea din California, a vorbit la conferinţa anuală a Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţelor din Texas despre cercetarea pe care a efectuat-o în ultimii 15 ani, scrie The Independent.

Cercetatorii au analizat 1700 octogenari, verificând modul în care obiceiurile lor zilnice le afectează sănătatea.

Conform oamenilor de ştiinţă, persoanele care au consumat aproximativ două pahare de bere sau vin pe zi au înregistrat cu 18% mai puţine riscuri de a suferi o moarte prematură.

Exerciţiile periodice şi petrecerea timpului liber practicând un hobby au fost, de asemenea, asociate cu longevitatea. Cei care îşi dedicau două ore pe zi hobby-urilor aveau cu 21% mai puţine şanse la un deces prematur. Mai mult, 15-45 de minute de activitate fizică zilnică reduc cu 11% riscul de deces.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Northwestern din Chicago au efectuat un studiu care a avut în prim plan memoria persoanelor cu vârsta peste 80 de ani. Conform acestora, neuronii sunt un tip de celulă care se crede că sporeşte viaţa socială, ceea ce ar putea, la rândul său, să ajute o persoană să treacă de 90 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: