Ce cauzează rezistenţa la insulină

Ce cauzează rezistenţa la insulină

Alimentaţie nesănătoasă poate provoca rezistenţa la insulină.

În prezent se fac tot mai multe progrese medicale pentru a descoperi mai multe tratamente pentru afecţiunile care au provocat cel mai mare număr de decese în ultimele decenii. Însă, din păcate, sunt descoperite alte boli care trebuie analizate şi conştientizate, foarte severe, cum este rezistenţa la insulină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce este rezistenţa la insulină

Rezistenţa la insulină este o boală tot mai frecventă, care apare în momentul în care organismul nu mai răspunde la insulină. Pancreasul secretă hormonul pentru a distribui glucoza şi pentru a menţine zahărul din sânge la un nivel stabil. În momentul în care procesul nu mai are loc, glicemia (glucoza din sânge) creşte împreună cu nevoia de insulină. Acest lucru provoacă un ciclu vicios care poate avea efecte negative asupra sănătăţii. Datorită insulinei, organismul poate re-stabiliza glucoza, dar un nivel crescut al acestui hormon afectează organismul în alt mod. Rezistenţa la insulină este diferită de cea a diabetului. Cu toate acestea, aceasta poate fi o stare anterioară sau să nu aibă nicio legătură cu diabetul. De fapt, nivelurile de zahăr din sânge tind să fie normale.

Află ce factori cauzează rezistenţa la insulină pe clickpentrufemei.ro. 

 

Obezitatea grăbeşte declinul cognitiv

Obiceiuri care-ţi subminează tratamentul cu insulină

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările