De fapt, meditaţia este practic o auto-hipnoză, în vreme ce hipnoza aplicată de un terapeut sau un hipnotist, iar starea de transă este una cât se poate naturală, pe care creierul o poate atinge şi în mod spontan, în diverse momente, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.

Dar de ce ne-am dori această transă? Care sunt beneficiile ei?

În timpul hipnozei se accesează şi se prelucrează conţinutul subconştientului, acea parte a noastră care procesează informaţia provenită din conştient, şi atunci putem să depăşim mental anumite blocaje. Subconştientul operează cu simboluri şi metafore, motiv pentru care în hipnoză se lucrează mult cu aceste concepte abstracte, ajutând subconştientul să înţeleagă ce vrem să modificăm, pe de o parte, dar şi noi să înţelegem ce îşi doreşte acesta, pe de altă parte.

Astfel, cu ajutorul hipnozei se pot ameliora sau chiar eradica diverse blocaje ce ne consumă existenţa, de la insomnii la fobii sau stări de anxietate, după cum am aflat de la psihoterapeutul Andra Iliaş în cadrul emisiunii Spune pe bune, în care Liana Stanciu şi Mr Curious i-au pus Andrei toate întrebările pe care i le-ai pune unui hipnoterapeut – de la ce este hipnoza, la câte şedinţe e nevoie pentru a depăşi o problemă de ordin emoţional.

Urmăreşte întreaga emisiune Spune pe bune, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru a afla mai multe despre hipnoză.

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.