Câţi bani scot din buzunar românii când iau masa în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii doi ani, piaţa de mâncare gătită s-a dublat. În cinci cele mai mari oraşe din România, Bucureşti ,Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Braşov, piaţa restaurantelor a ajuns la 14,1 miliarde de lei.

Zilnic se pregătesc sute de meniuri pentru cei care iau prânzul în acest restaurant sau comandă de pe aplicaţiile de livrare. Potrivit unui studiu, 83% dintre români au fost în ultima jumătate de an la restaurant şi 60% au folosit şi serviciile de livrare la locul de muncă sau acasă, scrie digi24.ro

„Reuşim să mulţumim atât corporatiştii care comandă în special la prânz, cât şi familiile care vor să ia pentru copii, pentru membrii familiei, o mâncare de calitate şi vin şi comandă pentru acasă. A crescut foarte mult partea de delivery, lumea preferă să dea comandă şi tot ce este online a crescut foarte, foarte mult”, spune Georgiana Balaban, managerul unui restaurant.

„Nu mai ai timp, cum aveai înainte, să te întâlneşti acasă, să ai invitaţi, să te întâlneşti cu prietenii. Acum eşti obligat ca între două reprize de muncă foarte agitate să găseşti o soluţie în care să faci mai multe lucruri în acelaşi timp”, spune George Butunoiu, consultant în domeniul Horeca.

În ultimii doi ani, piaţa de mâncare gătită s-a dublat. În cinci cele mai mari oraşe din România, Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Braşov, piaţa restaurantelor a ajuns la 14,1 miliarde de lei.

„De aceea pare mult. Dacă în primul an am avut o cifră de afaceri de jumătate de milion de lei, acum la finalul lui 2020 probabil o să ajungem la 10 milioane de lei, dar asta în principal pentru că ne-am concentrat să facem produse care au un fundament în calitate”, spune Răzvan Crişan, antreprenor.

„Este o industrie care oferă din ce în ce mai mult o experienţă inedită, tipurile de restaurante sau tipurile de locuri în care poţi lua masa s-au diversificat foarte mult şi odată cu creşterea puterii de cumpărare a oamenilor, aceştia ies din ce în ce mai mult şi cheltuiesc din ce în ce mai mult”, spune Florin Maxim, fondatorul Hospitality Culture Institute.

42 de lei lasă, în medie, românii la restaurant, în timp ce bonul pentru mâncarea livrată are o valoare de aproape 39 de lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite