Câte femei s-au înscris la concursul prin care un miliardar caută prietenă pentu a călători în jurul Lunii

Câte femei s-au înscris la concursul prin care un miliardar caută prietenă pentu a călători în jurul Lunii

Yusaku Maezawa FOTO FoxBusiness.com

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, primul pasager civil ce va călători spre Lună, a primit în doar două zile zeci de mii de aplicaţii după ce a lansat un concurs a cărui căştigătoare îl va însoţi în prima cursă comercială a SpaceX în jurul satelitului natural al Pământului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 20.000 de oferte a primit miliardarul Yusaku Maezawa în doar 48 de ore, după ce a anunţat că lansează un concurs a cărui câştigătoare nu doar că îi va deveni soţie, ci îl va şi însoţi în călătoria în jurul Lunii la bordul unui vehicul al companiei private de transport spaţial SpaceX, fondată de Elon Musk. 

Omul de afaceri japonez, în vârstă de 44 de ani, a dezvăluit că a apelat la această soluţie din cauza singurătăţii pe care o resimte la vârsta mijlocie.

Yusaku Maezawa, fondatorul companiei de modă Zozo, este a 22-a cea mai bogată persoană din Japonia, cu o avere estimată de Forbes la 1,8 miliarde de euro, potrivit potrivit News.ro. Maezawa spune că, după ce a trăit exact cum şi-a dorit şi şi-a condus compania timp de 21 de ani, este momentul unei „reporniri“. Recent, el a încheiat o relaţie pe care o avea cu actriţa Ayame Goriki. Acum, caută „o parteneră de viaţă“ alături de care să strige din spaţiu „pentru dragostea noastră şi pacea mondială“.

Candidaturile pot fi depuse până pe 17 ianuarie, iar miliardarul va anunţa decizia la finalul lunii martie. Călătoria spre Lună va avea loc peste trei ani, iar întreg procesul va fi inclus într-un documentar, „Full Moon Lovers“, şi va fi difuzat pe platforma de streaming Abema TV.

Pretendentele trebuie să aibă vârsta de peste 20 de ani, să fie necăsătorite, să aibă o personalitate „luminoasă“, să fie firi optimiste şi „să fie interesate să îşi trăiască viaţa la maxim“. Cel mai important, femeia trebuie să fie „dornică să meargă în spaţiu şi să participe la pregătirile pentru călătorie“. În plus, nu este obligatoriu să vorbească limba japoneză.

În septembrie 2018 a fost anunţat că Maezewa va fi primul pasager al SpaceX, compania lui Elon Musk. Japonezul a cumpărat toate locurile din nava spaţială BFR pentru un preţ care nu a fost dezvăluit. 

Acest concurs este cea mai recentă acţiune controversată a miliardarului japonez. În 2017, numele lui Maezewa a făcut înconjurul lumii după ce magnatul a plătit 110,5 milioane de dolari pentru a cumpăra o creaţie din 1982 a lui Jean-Michel Basquiat, acesta fiind cel mai mare preţ plătit vreodată pentru o lucrare a artistului american. Colecţionarul deţine şi un tablou realizat de Adrian Ghenie, cumpărat în 2016.

 

Pe Twitter, el a promis să împartă utilizatorilor care îi urmăresc contul 1 miliard de yeni (8,2 milioane de euro) pentru a porni, astfel, în Japonia o dezbatere cu privire la introducerea unui salariu de bază unic. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările