Cât timp pierdem în fiecare zi la serviciu, fără să muncim? Un studiu arată efectele negative ale întreruperilor din timpul programului

Cât timp pierdem în fiecare zi la serviciu, fără să muncim? Un studiu arată efectele negative ale întreruperilor din timpul programului

Un om pierde zilnic, în medie, peste 23 de minute din cauza întreruperilor din timpul programului de muncă/www.bandwidthplace.com

Oricui i se poate întâmpla să-i fie distrasă atenţia uneori în timpul serviciului, dar, chiar dacă toţi trecem prin momente de acest fel, nu ne dăm seama cât timp pierdem zilnic fără să facem practic nimic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gloria Mark, cercetătoare la Universitatea California din Irvine, a realizat un studiu prin care a aflat că fiecare om pierde în medie 23 de minute şi 15 secunde,  de fiecare dată când se înterrupe dintr-o activitate. Acesta este intervalul de timp necesar pentru a relua munca, după ce a fost deranjat, distras de ceva anume.

Astfel, pentru a afla cât timp pierdem zilnic din cauza acestor întreruperi, trebuie să facem un calcul simplu: estimăm de câte ori suntem distraşi de la muncă într-o zi şi înmulţim această cifra cu 25.

Potrivit cercetătoarei, întreruperile de la muncă nu numai că reduc serios productivitatea, dar ele afectează şi confortul psihic al unei persoane, scrie The Independent.

Astfel, distragerea atenţiei duce la un stres mai mare, productivitate scăzută şi proastă dispoziţie, spune Gloria Mark. Oricine este afectat de distrageri de tot felul, iar cei care susţin că sunt în stare să se concentreze şi să facă mai multe lucruri în acelaşi timp au doar impresia că reuşesc asta.

Studiile au demonstrat că munca este eficientă cu adevărat numai atunci când ne concentrăm pe o singură sarcină pe care o avem de îndeplinit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările