Cât costă un exemplar din cea mai rară rasă de câini din lume şi de ce sunt atât de preţuiţi

Cât costă un exemplar din cea mai rară rasă de câini din lume şi de ce sunt atât de preţuiţi

Rasa de câini Phu Quoc este considerată cea mai rară din lume, iar prima persoană din Europa care a reuşit să cumpere anul trecut două astfel de exemplare este britanica Catherine Lane. FOTO Daily Mail

În urmă cu câteva săptămâni s-au născut în Europa, pentru prima dată, patru pui din cea mai rară rasă de câini din lume, eveniment cu adevărat special pentru iubitorii de câini. Originari dintr-o insulă din Vietnam, preţul unui singur animal este extrem de piperat, dar cunoscătorii sunt dispuşi să ofere oricât pentru a intra în posesia unui exemplar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rasa de câini Phu Quoc este considerată cea mai rară din lume, iar prima persoană din Europa care a reuşit să cumpere anul trecut două astfel de exemplare este britanica Catherine Lane. Phu Quoc sunt atât de căutaţi şi de apreciaţi pentru că sunt consideraţi reprezentanţi ai celei mai pure rase de câini din lume. În toată lumea, mai există 800 de exemplare înregistrate din această rasă de câini.

Perechea de câini cumpărată de britanică a dat naştere recent la patru pui, iar preţul pentru un singur căţeluş porneşte de la 14.000 de euro.

Femeia a primit oferte de la cumpărători din toată lumea, din Seychelle până în Kuwait şi Noua Zeelandă. Doritorii au făcut şi oferte care au depăşit 20.000 de euro, în speranţa că unul dintre cele patru exemplare le va reveni.

Britanica Catherine Lane, alături de unul dintre cei patru pui din rasa Phu Quoc. FOTO Daily Mail 

„Ştiu că pare o sumă incredibil de mare şi că unele persoane pot considera că e o prostie să dai atâţia bani pentru un câine, dar această rasă are nişte calităţi aparte, dincolo de aspectul purităţii rasei. Au o medie de viaţă de 15 ani, pot să se caţere în copaci, să înoate şi să alerge mai repede decât mulţi alţi câini“, a explicat stăpâna animalelor pentru publicaţia Daily Mail.

FOTO Daily Mail 

În urmă cu zece ani, rasa Phu Quoc s-a aflat la un pas de extincţie, iar faptul că sunt atât de rari şi că nu au fost încrucişaţi cu alte rase le ridică extrem de mult preţul, un astfel de pedigree fiind foarte greu de obţinut. Catherine a plătit mai puţin de 14.000 de euro pentru cei doi câini cumpăraţi anul trecut din Ho Chi Minh, dar la costuri s-au adăugat toate taxele de călătorie, vaccinurile şi autorizaţia. Câinii au devenit părinţi între timp, dând naştere la trei femele şi unui mascul. Unul dintre ei va pleca spre Dallas, SUA, şi cel mai probabil restul de trei vor ajunge la familii din Marea Britanie, a declarat stăpâna căţeluşilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: