Cărțile viitorului vor fi citite pe ecrane din „hârtie“ digitală flexibilă

Cărțile viitorului vor fi citite pe ecrane din „hârtie“ digitală flexibilă

E-paper LG

LG a anunțat astăzi lansarea primei generații a hârtiei sale electronice, e-paper, care va putea fi folosită pe viitor pentru dotarea tabletelor și a cărților electronice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ecranul, numit EPD, va fi lansat în Europa luna viitoare. Caracteristicile sunt interesante pentru o bucată de plastic care se poate îndoi până la un unghi de 40 de grade spre centru. Diagonala ecranului este de 6 inci, folosește tehnologia e-ink (cerneală electronică) prezentă și pe celebrele Kindle și are doar 0,7 milimetri grosime.

Noul produs de la LG nu cântărește mai mult de 14 grame, deci viitoare dispozitive pe care va fi montat vor putea fi foarte ușoare. În plus, sud-coreenii sunt convinși că display-ul este mult mai durabil. După ce l-au supus la mai multe teste, ei au concluzionat că dacă este scăpat pe jos, plasticul ecranului nu se zgârie.

Acest ecran este primul dintr-o serie mai largă pe care dorește să o scoată pe piață LG. Ne-am putea aștepta să descoperit și ecrane OLED pentru tablete care să fie flexibile.

Faptul că LG va lansat pe piață acest produs anul acesta nu este o surpriză, deoarece firma tatona terenul hârtiei electronice flexibile de ceva timp. În 2010 ei au făcut o demonstrație cu un „ecran" de 19 inci care aducea a ziar, iar în 2009 au făcut primul test cu o folie flexibilă de 11,5 inci.

Primele produse dotate cu un asemenea accesoriu ar urma să fie prezentate în aprilie

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările