Care este poziţia corectă a corpului pentru a beneficia de un somn odihnitor

Care este poziţia corectă a corpului pentru a beneficia de un somn odihnitor

Care este poziţia corectă a corpului pentru a beneficia de un somn odihnitor. FOTO keckmedicine.org

După numeroase studii, oamenii de ştiinţă de la Colegiul Medical Einstein au descoperit că poziţia corpului şi respectarea ritmului circadian joacă un rol cheie atunci când vine vorba de un somn odihnitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii de ştiinţă de la Colegiul Medical Einstein au realizat un nou studiu despre cum oamenii ar trebui să doarmă în mod corespunzător pentru a se putea odihni suficient. Astfel s-a  dovedit că cel mai semnificativ impact asupra somnului îl are respectarea ritmului circadian, scrie healthysleep.med.

Ritmul circadian se află sub influenţa factorilor de mediu şi influenţează major activitatea creierului, producerea de hormoni, regenerarea celulară şi, în general, toate funcţiile organismului.

Unul dintre cele mai bune moduri de a-ţi seta ritmul circadian este să te expui la lumina soarelui în timpul zilei, iar noaptea să dormi pe intuneric.

În acelaşi timp, poziţia posturală în timpul somnului este, de asemenea, considerată a fi extrem de important atunci când vine vorba de un somn liniştit. Capul şi gâtul trebuie ţinute într-o poziţie dreaptă. Cea mai uşoară modalitate de a realiza acest lucru este dormitul pe spate. Această poziţie ajută organismul să reuşească să se relaxeze.

Cea mai proastă poziţie în timpul somnului este dormitul pe abdomen. Oamenii de stiinţă cred că organismul uman este supus unui nivel crescut de stres, din cauza membrelor care pot amoţi pe parcursul somnului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările