Care este diferenţa dintre „pansexual“ şi „bisexual“

Care este
diferenţa dintre „pansexual“ şi „bisexual“

Diferenţa dintre „pansexual“ şi „bisexual“

Cunoscut sub numele de omnisexualitate , pansexualitatea este atracţia sexuală sau emoţională, o dragoste romantică sau o dorinţă sexuală faţă de oameni de toate sexele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bisexual şi pansexual sunt doi termeni care se referă la orientarea sexuală a oamenilor. „Bisexual” înseamnă că eşti atras atât de bărbaţi, cât şi de femei, de unde prefixul„bi”, adică „doi”. Pe când, pansexual înseamnă capacitatea de a simţi atracţie sexuală (şi romantică) faţă de oricine, indiferent de sexul biologic şi de identitatea de gen a acestuia.

Prefixul pan- vine din greaca veche şi înseamnă „tot“. Prin urmare, „pansexual“ va însemna „atras sexual de toate genurile/sexele“, atraşi de persoană, nu de sex.

Pe scurt „pansexualitatea“ este atracţia faţă de persoane de toate felurile, indiferent de gen, naţionalitate, condiţie socială sau religie, orientare sexuală.

Conceptul pansexualităţii datează din timpuriul secolului al XX-lea şi se regăseşte în notiţele celebrului psihanalist Sigmund Freud, care credea că toţi oamenii, în comportamentul lor, sunt influenţaţi într-un fel sau altul de instinct sexual. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările