Care e cea mai bună metodă de a-ţi curăţa tenul, dar şi cea mai frecventă greşeală de îngrijire, potrivit dermatologilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai bună metodă de curăţare a feţei, potrivit specialiştilor FOTO Shutterstock
Cea mai bună metodă de curăţare a feţei, potrivit specialiştilor FOTO Shutterstock

Un doctor dermatolog a dezvăluit cea mai bună metodă de a-ţi curăţa faţa, dar şi greşelile de îngrijire cele mai dăunătoare pe care le fac femeile.

Curăţarea feţei este esenţială pentru a avea un ten curat şi luminos, spun specialiştii, iar ea trebuie făcută cu sfinţenie în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară pentru a îndepărta orice urmă de machiaj, bacterii sau chimicale acumulate de-a lungul zilei. 

Potrivit dermatologilor, ştergerea feţei cu un şerveţel demachiant sau simpla spălare cu apă nu sunt nici pe departe suficiente în ritualul de demachiere, pentru că în urma acestora pielea poate căpăta un aspect obosit, predispus la acnee, scrie The Independent. 

Astfel, specialiştii vin în ajutorul tuturor femeilor şi ne dezvăluie cele mai eficiente şi corecte metode de îngrijire a feţei. Potrivit dermatologului Natasha Cook, curăţarea feţei dimineaţa, chiar dacă ne-am demachiat înainte de culcare, este extrem de importantă şi ar trebui să acordăm timpul necesar acestui proces.

De asemenea, specialista sfătuieşte să ne pregătim pielea înainte de a aplica o cremă de zi sau un anumit serum pentru faţă, folosind geluri de curăţare compuse din ingrediente naturale, evitându-le pe cele pline de chimicale, extrem de agresive pentru piele.

Aşadar, dermatologul recomandă să citim bine etichetele produselor de curăţare pe care intenţionăm să le cumpărăm şi să le alegem pe cele care au ca ingrediente principale glicerina şi antiinflamatoare precum vitamina B3 sau niacinamide. 

De asemenea, atunci când purtăm foarte mult machiaj, specialista recomandă să ne curăţăm faţa de două ori, folosind produse blânde pentru piele şi să nu exagerăm cu gelurile abrazive, pentru că am putea înrăutăţi anumite probleme ale pielii, cum ar fi acneea.  

În plus, specialista recomandă folosirea apelor micelare, după care ne putem continua rutina demachierii. Cremele cu protecţie solară sunt obligatorii în orice anotimp, iar pentru a hidrata bine pielea, putem folosi uleiuri naturale, în loc de creme de noapte, cum ar fi uleiul de cocos, potrivit tuturor tipurilor de ten. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite