Care sunt cele mai mari 3 greşeli pe care le facem când ne spălăm pe faţă: sfaturile dermatologului pentru un ten perfect

Care sunt cele mai mari 3 greşeli pe care le facem când ne spălăm pe faţă: sfaturile dermatologului pentru un ten perfect

Majoritatea oamenilor nu ştiu faptul că, odată cu schimbarea anotimpurilor, trebuie să ne schimbăm şi produsul cu care ne spălăm pe faţă

Spălatul pe faţă nu este ceva la care te gândeşti prea mult, cu toate acestea îl practici zilnic şi probabil nici nu realizezi că îl faci greşit. „Business Insider“ notează câteva sfaturi care ne ajută să ne spălăm corect pe faţă, conform dermatologului Erin Gilbert.

Ştiri pe aceeaşi temă

Erin Gilbert spune că una dintre întrebările cele mai frecvente pe care le primeşte este „De câte ori este indicat să ne spălăm pe faţă?. Aceasta evidenţiază faptul că sunt câteva lucruri pe care le facem greşit în timpul acestui proces.

1. Mulţi oameni cred că dacă se spală mai rar pe faţă vor avea pielea mult mai hidratată. Acest lucru este parţial adevărat, dar dacă faci acest lucru o să ajungi să ai pielea mult mai uleioasă, fapt ce poate duce la apariţia acneei. În opinia mea, este important să ne spălăm zilnic pe faţă, chiar şi de două ori, în funcţie de tipul de ten.

2. Majoritatea oamenilor nu ştiu faptul că, odată cu schimbarea anotimpurilor, trebuie să ne schimbăm şi produsul cu care ne spălăm pe faţă. De exemplu, în timpul verii trebuie să folosim un produs mai astringent, care produce multă spumă. De asemenea, dacă tenul tău are tendinţe acneice ar trebui să foloseşti un produs care să conţină acid salicidic. Pe de altă parte, în timpul iernii ar trebui să foloseşti un produs de curăţare mai blând, care conţine mai puţin săpun şi astfel nu îţi elimină tot uleiul de pe faţă.

3. Dacă foloseşti prea des aceste produse poţi foarte uşor să îţi iriţi pielea. De asemenea, dacă foloseşti o perie exfoliantă trebuie să ai grijă, deoarece dacă apeşi prea tare rişti, din nou, să îţi iriţi pielea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările