Care sunt cele mai comune rezoluţii de Anul Nou şi cât de greu sunt de realizat, potrivit specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO andreearaicu.ro
FOTO andreearaicu.ro

Odată cu sărbătorile care se apropie de sfârşit, este timpul să devenim serioşi şi să stabilim unele rezoluţii pentru 2018. Din păcate, în privinţa acestora, însă, este adesea mai uşor de spus decât de făcut.

În spiritul stabilirii obiectivelor realizabile, câţiva terapeuţi au analizat cinci dintre cele mai comune rezoluţii de Anul Nou şi le-au calificat pe o scară de la 1 la 5 (1 fiind „foarte accesibil“ şi 5 „foarte dificil“). 

Iată care sunt aşadar cele mai comune obiective pe care oamenii şi le stabilesc odată cu venirea Noului An şi cât de greu sunt de îndeplinit, în opinia specialiştilor, potrivit Huffington Post. 

Să slăbim

„Pierderea în greutate necesită o înţelegere destul de bună a alimentaţiei şi a consumului de calorii. De asemenea, este nevoie să vă schimbaţi dieta şi exerciţiul fizic - două dintre cele trei modele de bază ale comportamentului (celălalt fiind somnul) - şi apoi să menţineţi aceste modificări pe termen nelimitat. Înainte să fiu psiholog, am lucrat ca antrenor personal: trebuie să ai obiective structurate şi să stabileşti ţeluri care pot fi atinse. Fără obiective structurate, experienţa mea spune că oamenii se simt bine timp de două sau trei luni, pierd puţin în greutate, dar apoi revin la stilul lor de viaţă anterior şi câştigă acea greutate înapoi pe tot parcursul anului. Grad: 3/5“, e de părere  Ryan Kelly, psiholog în Charlotte, Carolina de Nord

Să fim mai organizaţi

„Acest lucru este foarte posibil dacă începeţi cu paşi mici. Majoritatea oamenilor vor să treacă de la a nu lua nicio măsură la rezultate imediate, ceea ce este nerealist. Obiceiurile bune se construiesc cel mai bine unul pe altul în paşi mici, uşor de realizat. Dacă doriţi să vă organizaţi mai mult, alegeţi o abilitate organizaţională minuţioasă pe care o puteţi face timp de cinci minute pe zi până când o stăpâniţi foarte bine. De exemplu, faceţi un obiectiv din a vă ridica hainele de pe podea în fiecare seară înainte de culcare. Poate fi la fel de simplu ca asta. Grad: 1/5“ - Amanda Stemen, terapeut din Los Angeles, California.

Să călătorim mai mult

„Este foarte uşor să reuşiţi să călătoriţi mai des, dacă vă propuneţi acest lucru, pentru că nu aveţi nevoie de o călătorie scumpă în Indonezia, aşa cum vedeţi pe Instagram poate, pentru a scăpa de presiunile vieţii şi a vă bucura de natură. Fiţi creativi şi acordaţi atenţie atunci când ceilalţi fac excursii în zona în care locuiţi chiar dumneavoastră. Puteţi programa cu uşurinţă excursii de o zi la preţuri ieftine pentru a străbate oraşe din apropiere, lacuri, o piscină de agrement sau un muzeu obscur. Câteodată, simplul fapt că vă urcaţi în maşină şi conduceţi până când găsiţi un loc interesant poate fi o aventură în sine. Grad: 1/5“, e de părere specialista Kari Carroll.

Să petrecem mai mult timp cu familia şi prietenii

„După sărbători, este posibil să fi avut mai mulţi oameni în preajma dumneavoastră. Dar dacă nu aveţi nicio intenţie să vă revedeţi cu vechi prieteni sau membri ai familiei, acest lucru se va întâmpla numai când «vă forţează» o vacanţă sau alte persoane. Însă, dacă vă doriţi cu adevărat să petreceţi mai mult timp cu cei dragi, acest lucru este foarte posibil cu o anumită planificare şi o anume intenţionalitate de urmat. Începeţi prin a alege, lunar, o persoană pe care doriţi să o revedeţi, apoi fiţi cel care iniţiază o întâlnire. Grad: 2/5“, declară Kurt Smith, terapeut specializat în consilierea bărbaţilor.

Să învăţăm un lucru nou/să dezvoltăm un nou hobby 

„Atât timp cât nu sunteţi un perfecţionist în legătură cu acest lucru, totul este posibil. Aş spune că scopul este «timpul petrecut pe un nou hobby», astfel încât să nu se simtă că nu aţi făcut progrese atunci când practicaţi tenis o oră pe săptămână şi încă pierdeţi mingea după câteva luni de antrenament. De asemenea, cred că încercarea de a dezvolta noi hobby-uri şi abilităţi este bună pentru că în acest fel vă puteţi da seama dacă un anumit lucru sau o anumită activitate v-ar plăcea cu adevărat sau nu. În acest caz, este mai bine să treceţi şi să vă focusaţi pe altceva. Grad: 3/5“, e de părere Marie Land, psiholog în Washington, D.C.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite