Câinii adoptaţi în timpul pandemiei, returnaţi sau abandonaţi de cei cărora le-au alungat singuratatea

Câinii
adoptaţi în timpul pandemiei, returnaţi sau abandonaţi de cei cărora le-au
alungat singuratatea

Estimările arată că în martie abandonurile câinilor au crescut cu cel puţin 30% în această ţară.

Mulţi dintre cei apelează la acest gest au invocat motive de natură economică. Ei au susţinut că nu mai pot avea grijă de câine din cauza crizei provocate de pandemie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când a început pandemia de coronavirus, în multe părţi ale lumii a existat o adevărată cursă pentru adopţiile de câini. Din Statele Unite până în Belgia, din Regatul Unit până în Franţa, numărul de persoane care s-au dus la asociaţiile ce ofereau spre adopţie prieteni patrupezi a crescut considerabil.

Însă iubirea nu a durat, mulţi câini fiind aduşi înapoi la finalul perioadei de izolare de către cei care i-au luat pentru a face faţă mai uşor singurătăţii.

„Pentru fiecare cerere de adopţie care ne vine, avem cel puţin 30 de solicitări din partea persoanelor care doresc să renunţe la prietenul patrupede”, spune Dr. Sharon Maoz, administratorul Let Animals Live, din Israel.

Situaţia este confirmată de Societatea pentru prevenirea abuzurilor împotriva animalelor. „E cam şi cum n-am avut adopţii deloc. Majoritatea câinilor au fost aduşi înapoi şi sunt şi alţii noi. (…) Unul dintre cele mai triste lucruri e să vezi un câine lăsat aici, care plânge în timp ce se uită după stăpânul lui”, au transmis reprezentanţii instituţiei din Israel.

Estimările arată că în martie abandonurile câinilor au crescut cu cel puţin 30% în această ţară.

În Israel, erau 33.000 de câini maidanezi în 2017, potrivit Humane Society International, scrie La Stampa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările