Câinele pinscher pitic: cât costă un prieten miniatural jucăuş şi fidel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pinscherul pitic este un câine foarte jucăuş şi activ. FOTO animalutul.ro
Pinscherul pitic este un câine foarte jucăuş şi activ. FOTO animalutul.ro

Câinele pinscher pitic, cunoscut şi sub denumirea pinşerul toy (n.r. jucărie), este un animal foarte jucăuş şi activ. Dimensiunile sale reduse îl transformă într-un companion ideal pentru cei care locuiesc la bloc.

Câinele pinscher pitic este un exemplar canin de dimensiuni mici, perfect perfect pentru cei care locuiesc la bloc. Este afectuos, fidel, ascultător şi foarte uşor de dresat. 

Câinele pinscher pitic: trăsături fizice

Acest câine de talie mică ajunge la greutatea de aproximativ 5,5 kilograme şi poate avea o înălţime cuprinsă între 25 şi 30 de centimetri. Pinscherul pitic  are o durată de viaţă medie cuprinsă între 14 şi 17 ani şi este disponibil într-o varietate de culori, de la roşcat la negru cu cafeniu sau ciocolatiu cu cafeniu. 

Câinele pinscher pitic: cum îl îngrijim

Datorită faptului că are părul scurt, nu are nevoie de periaj, însă este foarte important să îi fie îngrijite şi tăiate unghiile la un interval de două săptămâni, pentru a nu se răni atunci când se scarpină. Se recomandă, potrivit animalutul.ro, îmbăierea rară, cu un şampon special pentru câini, pentru a evita iritarea pielii. Fiindcă are blana scurtă, este destul de dependent de oameni pentru a se încălzi în timpuri reci, aşa că este important să fie îmbrăcat cu hăinuţe. 

Este un câine sănătos, în general, însă este predispus la leziuni în zona picioarelor. Poate suferi dislocări ale rotulei satorită unor răni sau malformaţii congenitale.

Preţul unui câine pinscher pitic se învârteşte în jurul sumei de 800 de ron.

cainele pinscher pitic pret
cainele pinscher pitic pret


Câinele pinscher pitic FOTO wikipedia.org

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite