Cafeaua în sarcină. Interzisă sau nu? Răspunsul medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cafeaua în sarcină. Interzisă sau nu? Răspunsul medicilor
Cafeaua în sarcină. Interzisă sau nu? Răspunsul medicilor

Cafeaua în sarcină, un subiect intens dezbătut, existând atât păreri pro, cât şi contra. Multe femei renunţă cu greu la cafea pe timpul sarcinii, altele continuă să o consume. Este sau nu interzisă cafeaua femeilor gravide? Iată ce au arătat studiile de-a lungul timpului, ce spun medicii, dar şi care sunt riscurile la care te supui.

Cafeaua în sarcină. Interzisă sau nu?

Deşi se efectuează de mult timp cercetări în acest sens, nu s-a ajuns la un consens cu privire la cantitatea de cofeină sigură în sarcina.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă gravidelor maxim 300 mg de cafea pe zi, în timp ce Colegiul American al Obstetricienilor şi Ginecologilor sfătuieşte gravidele să limiteze aportul de cofeină la mai puţin de 200 miligrame pe zi, aproximativ o cană de 300 ml de cafea. Această cantitate nu este considerată a determina pierderea sarcinii sau naştere prematură (principalele preocupări legate de cofeină).

În anul 2008, au fost efectuate două studii cu privire la legătura dintre cofeină şi pierderea sarcinii. În cel publicat în Revista Americană de Obstetrică şi Ginecologie s-a concluzionat că femeile care au consumat 200 mg sau mai mult de cofeină pe zi au avut de două ori mai multe şanse să piardă sarcina.

Riscurile la care te supui dacă consumi cafea în sarcină

Aşadar, medicii sfătuiesc femeile însărcinate să nu consume mai mult de 200  miligrame de cafeină. Dacă depăşeşti doza, riscul de avort sau de a naşte un copil cu greutate mică creşte.

De asemenea, cofeină poate determina o absorbţie deficitară de fier, un mineral deosebit de important în cazul gravidelor.

Află doar aici ce alimente conţin cofeină!

Beneficiile seminţelor de chia

Rujuri la modă în 2019. Se poartă strălucirea pe buze

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite