Bunele maniere în societate: de ce nu se pune niciodată poşeta pe genunchi şi nu se lasă umbrela deschisă la uscat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bunele maniere şi reguli de etichetă. FOTO Historia
Bunele maniere şi reguli de etichetă. FOTO Historia

Felul în care ne comportăm şi interacţionăm cu cei din jur ne reprezintă şi pot spune foarte multe lucruri despre nivelul de educaţie al fiecăruia. Pentru a da dovadă de eleganţă în comportament, trebuie ţinut cont de câteva reguli de etichetă.

Este o artă să te comporţi cu eleganţă. Cel mai important este să cunoşti regulile generale de etichetă, pentru că lipsa bunelor maniere poate pune orice persoană în dezavantaj, motiv pentru care trebuie să ştim să ne comportăm corespunzător în diferite situaţii, scrie BrightSide.com

Iată câteva din regulile de etichetă privind bunele maniere în societate:

Niciodată nu merge în vizită fără să anunţi

Dacă aţi primit vreodată o vizită surpriză, este posibil să fi fost prins în halat şi papuci. Cu siguranţă nu v-aţi putut bucura de prezenţa oaspeţilor, aşa că ştiţi ce înseamnă o vizită neanunţată. Nu luaţi gazda pe nepregătite, chiar dacă intenţionaţi să-i faceţi o surpriză.

Nu lăsaţi umbrela deschisă la uscat

Nu lăsa umbrela deschisă la uscat, fie că eşti la birou sau în orice alt loc. Ar trebui să ai un suport special. Altfel, o poţi lăsa într-un colţ la intrare.

Nu puneţi niciodată poşeta pe genunchi sau pe scaun

Un clutch mic şi elegant poate fi pus pe masă. O geantă de mână poate fi agăţată de spătarul scaunului, în timp ce servieta trebuie lăsată pe podea.  

Plasele din plastic pot fi folosite numai pentru cumpărături

Indiferent că mergi la sală, la serviciu sau în orice alt loc, nu folosi plase din plastic, pentru că nu este deloc elegant.

Fă-ţi o rutină din a bate la uşa camerei copilului înainte de a intra

Atunci când copilul se mută în propria cameră, fă-ţi o rutină din a bate la uşă înainte de a intra. Cu timpul, copilul va face acelaşi lucru atunci când vine în dormitorul părinţilor.

Numărul maxim de accesorii nu trebuie să depăşească 13

O brăţară poate fi purtată peste mănuşi, dar nu şi un inel. Cu cât ora este mai înaintată, cu atât numărul accesoriilor poate fi mai mare. Totuşi, aminteşte-ţi că regulile de etichetă spun că nu ar trebui să porţi mai mult de 13 accesorii.

Cine invită, plăteşte

Atunci când îi spui cuiva „te invit în oraş“, e frumos să plăteşti tu. Inclusiv o femeie care îşi invită partenerul de afaceri la masa de prânz va plăti ea. Când formularea e „hai să mergem la masă“, se subînţelege că fiecare îşi plăteşte consumaţia.  

Subiecte tabu: politica, religia, sănătatea şi banii

Unul din cele mai nepotrivite comentarii este: „Ce rochie drăguţă! Cât a costat?“. Pentru a evita răspunsul poţi spune că este un cadou. În cazul în care persoana insistă, spune cu blândeţe: „Nu aş vrea să vorbesc despre asta“.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite