Brene Brown, despre metoda care i-a îmbunătăţit viaţa:„Pleacă de la premiza că ceilalţi fac tot ce pot ei mai bine“

Brene
Brown, despre metoda care i-a îmbunătăţit viaţa:„Pleacă de la premiza
că ceilalţi fac tot ce pot ei mai bine“

Autor al celor mai bine vândute cărţi distrubuite de publicaţia New York Times, Dr. Brené Brown vorbeşte despre tehnica care i-a îmbunătăţit considerabil viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dr. Brené Brown, cel mai urmărit vorbitor TEDx  şi autor al celor mai bine vândute cărţi distrubuite de publicaţia New York Times, este de părere că schimbarea perspectivei cu privire la intenţiile celor din jur, cuvintele sau acţiunile acestora, reprezintă un set de abilităţi uşor de învăţat care pot schimba viaţa oricui. Psihologul susţine că o credinţă fundamentală care stă la baza asumării intenţiei positive este aceea că cei din jur fac tot ce pot ei mai bine.

Ştiu că viaţa mea este mult îmbunătăţită atunci când plec de la premiza că cei din jurul meu fac tot ce pot mai bine - Brené Brown, Dare to Lead

Pentru a verifica dacă aveţi sau nu acest mod de gândire, Brené Brown recomandă să vă amintiţi dacă aţi experimentat vreodata una din următoarele situaţii:

  • Când unul dintre clienţi nu vă sună, începeţi să credeţi că vă pierdeţi timpul.
  • Unul dintre prieteni anulează plimbarea cu bicicleta şi sunteţi convins că acesta nu apreciază cu adevărat prietenia.
  • Directorul de vânzări pierde un client şi îl consideraţi incompetent.
  • Colegul de apartament vă roagă să plătiţi factura şi îl catalogaţi drept un zgârcit.

Dacă una din aceste situaţii vă sună cunoscut, s-ar putea să fie momentul să revizuiţi ce înseamnă „asumarea unei intenţii pozitive”, recomandă psihologul.

Dr Brown spune că adevăraţii lideri pleacă de la premisa că angajaţii lor fac tot ce pot mai bine, în comparatie cu liderii care se luptă cu ego-ul sau lipsa propriei competenţe.

„Blândeţea este mai importantă decât competitivitatea, frustrarea, regretul, răzbunarea sau apatia", este de părere şi Seth Godin, unul dintre cei mai vânduţi autori de cărţi de afaceri şi un apreciat orator. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: