Boala lu' ala mare

De cateva zile, Ioan Costas din Iasi e disperat: Gicu, scumpul lui Gicu, e copt de bolnav. Primul semn al nenorocirii a aparut martea trecuta, cand Gicu a inceput sa scoata un harait din gat. Saracul

De cateva zile, Ioan Costas din Iasi e disperat: Gicu, scumpul lui Gicu, e copt de bolnav. Primul semn al nenorocirii a aparut martea trecuta, cand Gicu a inceput sa scoata un harait din gat. Saracul Ioan a zis ca nu-i mare lucru, dar miercuri Gicu n-a mai vrut sa manance. Pentru ca medicul era departe si zapada mare, seful familiei a incercat sa-l trateze cu ce avea prin casa. Intai i-a facut o frectie ca lumea, cu otet. Dar degeaba. Gicu, cand respira, uruia ca un tractor astmatic. Dupa aia Ioan i-a indesat pe gat cativa pumni de paracetamol si fervex. Tot degeaba. Joi, dupa inca doua frectii si o juma de kil de pastile, pe Gicu au inceput sa-l lase picioarele. Si alea din fata si alea din spate. Barem coada, care altadata statea frumos imbarligata in sus, acum atarna, bleaga ca o rama moarta. Vineri, nici sa grohaie nu mai putea. Acu', cand vezi ca cineva care l-ai crescut de mic, cu atatea eforturi si sacrificii, pana a ajuns la 160 de kile, e pe moarte, poate sa te apuce nebunia. De aia, Ioan Costas a stat, a chibzuit si pana la urma s-a hotarat: sambata, si-a bagat porcul in casa si l-a instalat la caldura, langa calorifer. Unii vecini, mai carcotasi, au zis ca omul e nebun daca baga animalul in casa. Ca de la ramator se poate imbolnavi toata familia, ca porcul poate transmite tot soiul de infectii periculoase. Dar Ioan le-a explicat simplu ca, daca le moare un porc de sase milioane de lei din care familia trebuia sa manance toata iarna, n-are rost sa se mai agite cu boala. In situatia asta, sunt ca si morti cu totii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: