Blonde sau brunete? Care sunt mai bune, în perspectiva bărbaţilor

Blonde sau brunete? Care sunt mai bune, în perspectiva bărbaţilor

Bărbaţii cred că bunetele sunt mai inteligente decât blondele

Lupta între brunete şi blonde este mai aprigă acum într-o lume din ce în ce mai tehnologizată. Totul pentru ca bărbaţii să le aprecieze mai mult.

Se spune că bărbaţii preferă blondele în locul brunetelor, însă adevărul este undeva la mijloc. De fapt, studiile arată că reprezentanţii sexului tare consideră că brunetele sunt mai atractive şi mai inteligente decât rivalele lor cu părul blond.

Pentru a baza aceste ipoteze pe cifre, cercetătorii de la Universitatea britanică Westminster au trimis aceeaşi fată în trei cluburi de noapte din Londra punând-o să-şi vopsească părul brunet, blond şi roşcat, scrie „The Daily Mail". Rezultatele cercetării au arătat că blonda a fost abordată cel mai des, însă cei mai mulţi bărbaţi din cei 130 chestionaţi au considerat că este mult mai atractivă brunetă.

Specialiştii explică acest lucru prin faptul că acum brunetele au luat locul blondelor în topul preferinţelor bărbaţilor. „În anii '60 şi la începutul anilor '70, femeia ideală era bruneta. Apoi, mai târziu în anii '70 şi '80 blondele erau cele mai râvnite. Astăzi, populaţia are o reacţie de respingere a blondelor, iar ideea că blondele sunt proaste a devenit dominantă", spune Viren Swami de la Universitatea Westminster.

Blondele sunt căutate pentru relaţii sexuale

Totuşi, persoanele blonde nu sunt ignorate de bărbaţi. Studiul amintit scoate în evidenţă faptul că reprezentanţii sexului tare nu se sfiesc să abordeze aceste femei. Cifrele arată că fata blondă trimisă în cluburi a fost abordată de 60 de ori, în timp ce atunci când era brunetă a fost întrebată de vorbă de 42 de bărbaţi, iar când era roşcată - de 18 bărbaţi.

„O posibilă explicaţie pentru acest lucru este că bărbaţii nu se sfiesc să-şi exprime intenţiile sexuale faţă de o blondă. Percepţia domnilor despre blonde care ar avea mai multă nevoie de ajutor reduce teama bărbaţilor de a fi respinşi sau de a primi un răspuns agresiv din partea femeilor. Acest lucru creşte şansele de a se apropia de o blondă", explică Viren Swami.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările