Blond, brunet sau roşcat? Un experiment inedit arată culoarea de păr preferată de bărbaţii şi femeile care îşi doresc o aventură

Blond, brunet sau roşcat? Un experiment inedit arată culoarea de păr preferată de bărbaţii şi femeile care îşi doresc o aventură

Studiul a arătat că preferinţele bărbaţilor privind culoarea părului diferă de cele ale femeilor/FOTO news.softpedia.com

Preferinţele pentru culoarea părului nu sunt o simplă alegere care ţine de gustul personal. Cercetătorii au observat că există o preferinţă generală pentru anumite culori, în timp ce altele sunt dezavantajate categoric.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolas Gueguen, de la Universitatea Bretagne-Sud din Franţa, a realizat un studiu amplu, pentru a afla care este rolul culorii părului în alegerea unui partener sexual. Pentru asta, el a realizat două experimente separate, cu femei care au purtat pe rând peruci de culori diferite într-un club şi cu bărbaţi care au purtat peruci şi care au invitat la dans mai multe femei.

În urma acestor teste, Nicolas a remarcat un fenomen foarte interesant: femeile blonde erau mai des abordate de bărbaţi, în timp ce bărbaţii blonzi nu prea trezeau interesul femeilor. Acestea au acceptat să danseze mai mult cu bărbaţi bruneţi (35%) sau care aveau părul castaniu (30%).

Totodată, femeile blonde primeau mai repede ajutor din partea bărbaţilor în cazul unor situaţii dificile regizate. Persoanele cu părul roşcat sunt în mod clar dezavantajate, fiind pe ultimul loc în lista preferinţelor pentru ambele sexe. Mai mult, studii anterioare au arătat că 80% dintre persoane nu simpatizează oamenii roşcaţi, scrie Psychology Today. Experimentele realizate de Nicolas s-au extins pe o durată de 4 săptămâni şi s-au desfăşurat în mai multe cluburi de noapte.

Un studiu similar susţine concluzia lui. Recent, psihologii de la Universitatea Westminster din Londra au rugat o femeie brunetă natural să participe la un experiment. Ea s-a vopsit pe rând blondă şi roşcată şi a monitorizat câţi bărbaţi o abordau într-o oră într-un club.

Astfel, când era brunetă natural a fost abordată de 42 de bărbaţi, când s-a vopsit blondă numărul lor a crescut la 60, iar când s-a vopsit roşcată doar 18 bărbaţi au fost interesaţi de ea. O explicaţie pentru această diferenţă semnificativă poate fi faptul că femeile blonde sunt considerate de bărbaţi ca fiind mai vulnerabile, mai neajutorate, prin urmare bărbaţii se simt mai puternici şi mai siguri pe ei în compania lor.

Un alt detaliu interesant reste că atunci când bărbaţii privesc fotografia unei femei care are diferite culori ale părului o consideră mai frumoasă şi mai inteligentă când este brunetă. Iar când are părul roşcat, femeia este considerată mai lipsită de inhibiţii şi uşuratică.

La nivel global, culorile închise ale părului sunt prezente natural la peste 90% din populaţie, în timp ce blondul apare la doar 2% şi roşcatul la numai 1% din populaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările