Beneficiile uimitoarea ale ceaiului verde: ajută la topirea grăsimii din jurul abdomenului

Beneficiile
uimitoarea ale ceaiului verde: ajută la topirea grăsimii din jurul abdomenului

Ceaiul verde ajută la topirea grăsimii din jurul abdomenului

Compuşii din ceaiul verde cresc nivelurile de hormoni care ajută celulelor grase să descompună grăsimile, transformând-o în energie. Nutriţioniştii spun că ceaiul verde accelerează metabolismul şi topeşte grăsimea de pe abdomen.

Recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi, ceaiul verde conţine şi mulţime de alte substanţe benefice, printre care: teină, tanin, aminoacizi, proteine, calciu, fier, fluor şi uleiuri esenţiale care-i conferă aroma deosebită. Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi puternici numiţi catechine. De asemenea, conţine galactatul epigallocatechin (EGCG), o substanţă care poate stimula metabolismul.

Un studiu efectuat la Universitatea de Stat din Oklahoma a constatat că persoanele care au consumat  ceai verde au pierdut mai mult cu 1,3 kilograme în 8 săptămâni decât cei care nu au cosumat lăudata substanţă.

Ceaiul verde ajută la pierderea surplusului de grăsime din zona abdomenului

Consumul unei căni de ceai verde după mesele principale favorizează digestia, reglează tranzitul intestinal, stimulează metabolismul. În acest fel, ajută la eliminarea surplusului de kilograme. Cercetătorii de la Şcoala Medicală din Atena au demonstrat că acest remediu ajută şi la reducerea grăsimii din zona abdomenului şi la curăţarea arterelor, contribuind astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Ceaiul verde reduce riscul de boli cardiovasculare, mai ales datorită acţiunii flavonelor şi catechinelor. Un grup de cercetători elveţieni au ajuns la concluzia că ceaiul verde poate îmbunătăţi memoria şi previne apariţia demenţei şi a altor tulburări psihice. Ceaiul verde stimulează conexiunile creierului şi poate trata pierderile de memorie cauzate de tulburări psihiatrice. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: