Beneficiile chefirului, probioticul miraculos ce poate fi consumat şi în cazul intoleranţei la lactoză

Beneficiile chefirului, probioticul
miraculos ce poate fi consumat şi în cazul intoleranţei la lactoză

Beneficiile chefirului

Chefirul este benefic sănătăţii, fiind unul din cele mai recomandate produse pentru asigurarea necesarului de calciu organismului uman.

Ştiri pe aceeaşi temă

Khefirul stimulează digestia, restabileşte eficient flora intestinală. Este apreciat pentru cantitatea mare de bacterii probiotice care au capacitatea de a recoloniza complet tractul intestinal după utilizarea de antibiotic, ştiut fiind că recolonizarea tractului intestinal este un proces esenţial pentru un sistem imunitar puternic, scrie  galpost.com

Ca să prepari kefir, ai nevoie de lapte şi un polizaharid ce reprezintă o combinaţie de drojdii (ciuperci) şi bacterii, într-un amestec de lipide, zaharuri şi proteine care transformă laptele în această băutură miraculoasă. Din această combinaţie, rezultă băutura de chefir şi nişte granule asemănătoare conopidei care pot fi refolosite.

Chefirul este bogat în calciu, proteine şi complexul de vitamine B.  Mai conţine şi magneziu, vitamina K2, enzime şi probiotice.

Chefirul este de ajutor şi persoanelor care au probleme cu pielea, gen acnee, psoriazis, erupţii cutanate sau eczeme. Bacteriile bune din chefir au rolul de a reechilibra organismul. De asemenea, s-a demonstrat că are capacitatea de a scădea colesterolul şi tensiunea arterială.

Chefirul este unul dintre puţinele produse lactate pe care le pot consuma şi persoanele cu intoleranţă la lactoză. Acesta conţine un anumit  tip de bacterii care descompune lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă a enzimei lactice. Kefirul are un efect şi asupra reducerii tensiunii arteriale şi a colesterolului seric datorită prezenţei polizaharidelor.

Produsul este ideal pentru cină, deoerece conţine proteine ​​de bună calitate şi inhibă foamea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: