Beneficiile apelor sulfuroase de la Băile Herculane: ce afecţiuni tratează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiile apelor sulfuroase de la Băile Herculane
Beneficiile apelor sulfuroase de la Băile Herculane

Efectele benefice ale curelor termale sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, iar acestea nu s-au diminuat în timp. Un exemplu în ţara noastră sunt Băile Herculane.

Şi în prezent, apele sulfuroase ajută la ameliorarea efectelor a multor boli atât interne, cât şi externe, prin conţinutul bogat de hidrogen sulfurat. El reprezintă singurul compus al sulfului ce se absoarbe în organism prin piele, plămâni şi cale digestivă, eliminandu-se prin piele, intestin şi rinichi.

Datorită temperaturii ridicate (38-60ºC), apa cu sulf de la Băile Herculane tratează afecţiuni reumatice-degenerative, afecţiuni respiratorii şi ginecologice. Ele se pot folosi ca băi normale (se stă în bazinul cu apa caldă timp de 15 minute), dar pot fi şi ingerate.

Ce afecţiuni tratează apa cu sulf

Crenoterapia sau cura internă cu sulf scade glicemia, fiind indicată în special persoanelor cu diabet. Aceasta ajută supraponderalii să scadă în greutate şi reglează afecţiunile gastrice. 

Ingerată, apa cu sulf are un efect coleretic şi elimină surplusul acumulat; ajută colectistul leneş, dar şi bila pentru a funcţiona mai bine. Aplicată local, apa sulfuroasă are rezultate pozitive în cazul afecţiunilor oftalmologice (conjuctivite şi blefarite) şi în afecţiunile dermatologice aflate chiar şi în fază avansată, precum psoriazisul.

La Băile Herculane, factorii naturali terapeutici pot fi folosiţi atât în scop preventiv, cât şi în scop terapeutic. Băile termale şi cele sulfuroase îţi vor completa starea de bine pentru că diminuează depresia şi pesimismul şi îţi oferă o stare de linişte şi confort. Corpul se va simţi mai uşor şi mai relaxat, orice urmă de tensiune este îndepărtată.

Apele minerale termale se pot folosi extern, sub formă de baie sau gimanstică acvatică, sau ca băi sulfuroase, în căzi. Există ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, calcice (izvoroarele Hygeea, Hercules) şi ape minerale sulfuroase oligominerale.

Apele minerale se folosesc şi sub formă de aerosoli

Aceştia oferă rezultate remarcabile în bolile aparatului respirator precum astmul bronşic sau pentru tratarea bolilor ORL: sinuzite cronice, rinosinuzite alergice în afara puseelor.

Apa cu sulf este un aliat de nădejde în lupta pentru frumuseţe

Datorită concentraţiei mare de sulf, este ideală pentru o piele frumoasă şi sănătoasă şi previne ridurile. Herculum Spa din cadrul Afrodita Resort&Spa de la Băile Herculane este alimentat în zonă pentru tratamente balneo de un izvor propriu de apă termală minerală, concentrată în sulf, cu pH optim pentru piele, pentru care a câştigat marele premiu „Inovative Spa Concept“ în cadrul Galei Innovative Spa Awards organizate de ESPA (European Spas Asociation), în Croaţia. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite