Before&After: de la un pod dezafectat la o mansardă ca o bomboană fondantă

Before&After: de la un pod dezafectat la o
mansardă ca o bomboană fondantă

În urmă câţiva ani, aici nu era o mansardă pastelată, ci doar un pod prăfuit în care nu se putea locui. Imaginile şi povestea amenajării – pe care le găseşti mai jos – îţi arată exact cum poţi ajunge de la un spaţiu inutilizabil la una dintre cele mai frumoase încăperi cu nuanţe de fondantă.

Mansarda care ne-a cucerit de la primul roz are 50 de metri pătraţi şi se află într-o casă structurată pe trei nivele, în apropierea Lacului Străuleşti din Bucureşti. De altfel, nu ne-a cucerit numai pe noi, ci si pe proprietari: deşi nu era prevăzută în planul iniţial de arhitectură al casei, mansarda este acum atracţia principală şi locul unde aceştia petrec cel mai mult timp.

Spatiu de relaxare si zona de lucru in mansardaSpatiu de relaxare si zona de lucru in mansarda. Sursa foto: Alexandru Prodan

Proiectul amenajării a fost realizat de echipa de design Jooca Studio – în 2018 – şi a durat aproape trei luni.

De la „nu se poate urca” la „stăm numai în ea”

Amenajare mansarda

Mansarda în timpul procesului de amenajare

Camera de relaxare la mansarda

Mansarda după amenajarea care a durat doar 3 luni. Foto: Alexandru Prodan

Deşi întreaga casă a trecut printr-un proces de schimbare, modificările cele mai dificil de realizat au fost cele din mansardă. De fapt, mansarda în sine a fost o schimbare pentru că în locul ei era un pod inutilizabil. Cum nu era prevăzută ca spaţiu locuibil, nici măcar nu exista o cale de acces facil spre ea. Astfel, actualii proprietari au construit de la zero scara şi instalaţia electrică, au refăcut structura tavanului, iar pereţii au fost izolaţi şi placaţi, pentru că se crăpau.

Scara de legatura intre mansarda si etaj

Continuarea articolului, aici. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările