Bărbaţii au mai multe în comun cu femeile decât ar vrea să creadă

Bărbaţii au mai multe în comun cu femeile decât ar vrea să creadă

În secolul 21, bărbaţii sunt înclinaţi să discute mai mult cu partenerele lor de viaţă felul în care arată, iar 1 din 8 chiar ajunge să ţină cură de slăbire în secret. FOTO Shutterstock

Sexul puternic ironizează mai mereu sexul frumos în legătură cu obsesia faţă de aspectul fizic. Kilogramele în plus, o burtică ceva mai rotundă, firele albe de păr care semnalează trecerea anilor, detalii care reprezintă tot atâtea probleme ce sapă la temelia încrederii în propria persoană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu recent, realizat de Benenden Health, în Marea Britanie, arată că bărbaţii sunt din ce în ce mai preocupaţi de aspectul fizic, chiar dacă femeile deţin încă supremaţia la acest capitol, cu una din şase îngrijorate permanent de felul în care arată, adică de două ori mai mult decât bărbaţii. 

Totuşi, presiunea afişării unei imagini impecabile nu-i mai lasă indiferenţi pe bărbaţi, mulţi dintre ei îndreptându-se încet, dar sigur spre zona metrosexualităţii, fiind tot mai interesaţi să-şi vopsească părul sau să-şi facă implant de păr, să dea jos kilogramele în plus sau să utilizeze cosmetice considerate „arme“ din arsenalul de înfrumuseţare feminin, precum lacul de unghii, pudra, penseta, forfecuţa pentru tăiat cuticule, creme pentru catifelarea mâinilor şi pentru unghii, măştile faciale, iar în unele cazuri chiar şi machiaje create special pentru ei. 

„Cercetările noastre arată că problemele legate de aspectul fizic influenţează oamenii indiferent de gen, greutate sau înălţime. Fie că ne referim la greutate, forma corpului sau vestimentaţie, atât femeile, cât şi bărbaţii ajung să resimtă la un moment dat presiunea de a se ridica la înălţimea unor aşteptări“, a declarat un purtător de cuvânt pentru Benenden Health.

Astfel, bărbaţii sunt din ce în ce mai deranjaţi şi mai speriaţi de aşa numita „burtă de la bere“, perspectiva calviţiei şi de inesteticii sâni masculini, care pot apărea în urma unor probleme diverse, nu numai ca urmare a obezităţii. Studiul realizat pe 2.000 de persoane a dus la concluzia că bărbaţii îşi fac griji cel puţin trei ore pe săptămână pentru felul în care arată, iar la acest lucru contribuie din plin, la fel ca şi în cazul femeilor, standardele de frumuseţe impuse de reviste, filme, modă, de cele mai multe ori acestea fiind imagini nerealiste la care aspirăm.

Fricile bărbaţilor şi grijile femeilor 

Pe de altă parte, femeile se simt de două ori mai judecate la locul de muncă în funcţie de aspectul fizic, decât se simt bărbaţii, la fel şi la petreceri sau în vacanţe. Interesant este că doamnele şi domnişoarele nu se pot relaxa nici acasă din acest punct de vedere, atâta timp cât şi aici simt presiunea de a fi prezentabile.

Rezultatele cercetării mai arată că bărbaţii au devenit din ce în ce mai dispuşi să ceară sfaturi referitoare la modul în care ar trebui să se îmbrace pentru a-şi ascunde defectele şi a-şi pune în evidenţă calităţile fizice. În secolul 21, bărbaţii sunt înclinaţi să discute mai mult cu partenerele lor de viaţă felul în care arată, iar 1 din 8 chiar ajunge să ţină cură de slăbire în secret, de teama felului în care ar putea fi perceput de alţi bărbaţi.

Rugaţi să noteze cele mai mari griji pe care le au în ceea ce priveşte aspectul fizic, bărbaţii au mărturisit în proporţie de 58% că se tem să nu se îngraşe sau că vor face burtă, dinţii îngălbeniţi îi deranjează pe 20% din ei, iar 14% suferă pentru că nu au trupuri tonifiate. Retragerea linei părului sau chelia este o adevărată sperietoare pentru 19% din reprezentanţii sexului tare, iar sânii masculini tot pentru 19%. Nu în ultimul rând, 75% din bărbaţii din ziua de azi sunt de părere că aparenţa contează într-o măsură mult mai mare pentru ei decât pentru generaţiile anterioare.

În cazul femeilor, greutatea, dinţii galbeni şi celulita se clasează într-un top trei al problemelor fizice care le dau dureri de cap. În continuarea clsamentului se situează pungile de sub ochi şi braţele netonifiate.

Este cert că mulţi dintre noi simt că au zone ale corpului pe care ar dori să le schimbe, dar îngrijorător este nivelul la care a ajuns în ziua de azi acest stres aproape permanent de a arăta bine, direct legat de modul negativ în care ajungem să ne percepem din punct de vedere fizic. Iar în urma acestui studiu este clar că ambele sexe îşi fac griji din cauze aproape similare. Problemele de acest tip nu sunt exclusiv feminine, bărbaţii devin din ce în ce mai preocupaţi de aspectul fizic, iar această atitudine le creează mai multe probleme ca niciodată“, a subliniat reprezentantul Benenden Health.

Citeşte şi:

Chelia va fi doar o amintire în viitorul apropiat

VIDEO Cum să-ţi redobândeşti părul în doar 10 secunde, fără tratamente periculoase

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările