Avem în noi un mic om de Neanderthal

Mulţi dintre noi păstrează încă o moştenire genetică de la omul de Neanderthal, potrivit unui studiu, citat de BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, între 1 şi 4% din genele omului modern european sunt o moştenire de la omul de Neanderthal. Chiar dacă acesta contribuţie genetică, descoperită la oamenii din Asia, Europa şi Oceania, este una scăzută, ea este considerabil mai mare decât de credea iniţial.

"Omul de Neanderthal nu a dispărut cu totul. Puţin in el trăieşte încă în fiecare dintre noi", a declarat profesorul Svante Paabo, de la Institutul de Antropologie Evoluţionistă
Max Planck din Leipzig, Germania.

Profesorul Chris Stringer, unul dintre oamenii de ştiinţă care au contribuit la naşterea teoriei "Afară din Africa" a declarat, pentru BBC, că rezultatele studiului confirmă ceea ce antropologii bănuiau, adică faptul că omul din Neanderthal s-a dezvoltat ca o ramură separată.

"Conculzia suprinzătoare a studiului este faptul că au existat legături între oamenii moderni şi cei de Neanderthal", a declarat acesta.

Cea mai răspândită teorie evoluţionistă susţine că omul modern s-a format în Africa, în cadrul unei populaţii restrânse, care a migrat apoi în întreaga lume, în urmă u circa 50.000-60.000 de ani în urmă. Această teorie este cunoscută sub numele de "afară din Africa".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările