Au plecat de la părinţi şi au construit o casă ultra modernă de 360 metri pătraţi, la umbra unui nuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
zs

„Un pom, o casă, un copil”, spune o vorbă, iar familia care locuieşte în această casă din Caracal, judeţul Olt, le-au îndeplinit deja pe toate trei, deşi au puţin peste patruzeci de ani. În 2017 au cumpărat un teren pe care se afla doar un nuc singuratic. Doi ani mai târziu, copacul făcea umbră peste prima lor casă.

Familia cu doi copii şi-a dorit pentru prima locuinţă proprie o casă cu grădină. Înainte, locuiau cu bunicii, iar sentimentul de a avea un spaţiu doar al lor i-a entuziasmat să îşi manifeste din plin pasiunile şi preferinţele.

Casa cu gradina - arhitectura Alfa Invest (1)
Casa cu gradina - arhitectura Alfa Invest (1)

Pentru proiectarea casei şi amenajarea de interior, au lucrat cu arhitecţii de la biroul Alfa Invest. Lucrările au început de la zero în 2017 şi au durat doi ani. Nucul deja plantat pe terenul gol i-a inspirat în dezvoltarea construcţiei şi amenajarea de interior:

„Am plecat de la ideea că lemnul de nuc este în general un finisaj nobil şi atunci la partea de interior placările de pardoseli şi parţial zonele de pereţi îmbracă texturi naturale. Am vrut să avem o pardoseală de calitate, pe lamelă mare, cu textura şi fibra lemnului lăsate cât mai natural”, explică arhitecta Anca Mihaela Constantin, coordonatoarea proiectului.

Living si dining casa Olt - Alfa Invest (9)
Living si dining casa Olt - Alfa Invest (9)

Locuinţa are o suprafaţă utilă de 360 de metri pătraţi şi este situată pe coama unui deal, pe un teren retras, cu o suprafaţă mare, de aproximativ 5000 de metri pătraţi. Casa are două terase: una pentru zona de acces, cu privelişte spre nuc, şi cealaltă în spate, orientată direct către grădină, cu o suprafaţă generoasă. Tot în spatele casei se află şi livada şi o piscină.

Citeşte continuarea aici.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite