Atenție: sportul poate să îngraşe! 4 ponturi pentru ca efortul tău să nu fie în zadar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenamentele intense, cum sunt cele de spinning, reduc apetitul mai mult decât cele moderate
Antrenamentele intense, cum sunt cele de spinning, reduc apetitul mai mult decât cele moderate

Exerciţiile fizice pot să favorizeze acumularea de grăsime, în loc să o „ardă", atenţionează specialiştii.

Sportul trebuie facă întotdeauna parte din planul de a scăpa de kilogramele în plus. Multe persoane fac însă câteva greşeli care transformă activitatea fizică într-un inamic al siluetei.

1. Ne determină să mâncăm mai mult

Fără dubiu, exerciţiile fizice „ard" calorii, dar la intensitatea cu care cei mai mulţi dintre noi le efectuează, stimulează şi senzaţia de foame. Activitatea fizică moderată creşte apetitul mai mult decât cea intensă şi, în consecinţă, ne determină să consumăm o cantitate mai mare de alimente şi să anulăm efectul benefic al exerciţiilor, explică dieteticianul sportiv Linia Patel de la Asociaţia Britanică a Dieteticienilor. „Trebuie să mănânci suficient, dar să te opreşti pentru a reuşi să reuşeşti să «arzi» din caloriile în exces", a spus Patel pentru cotidianul britanic „Daily Mail". Altfel, rişti să te îngraşi în loc să scapi de kilogramele în plus.

Pont: Exerciţiile aerobe, aşa cum sunt alergatul şi mersul pe bicicletă, suprimă foamea mult mai mult decât cele anaerobe, precum ridicatul de greutăţi. Condiţia este ca ele să fie intense.

2. Batoanele energizante sunt bogate în calorii

Băturile sportive şi batoanele energizante pe care multe eprsoane au obiceiul să le cousume în timpul sau după antrenamente conţin multe zaharuri. Nutriţioniştii spun că ele sunt indicate doar celor care fac cel puţin 90 de minute de activitate fizică intensă şi că doar atleţii le pot consuma regulat. Pentru restul persoanelor, cele 140-350 de calorii pe care le conţin la 100 de grame/mililitri anulează efectul exerciţiilor şi chiar favorizează îngrăşarea.

Pont: Consumă un bol cu cereale integrale şi lapte sau terci de ovăz cu apă înainte de a merge la sală.

3. Evită mesele înainte de antrenamente

Un alt obicei care poate face exerciţiile fizice ineficiente este acela de a mânca înainte de a face sport. Mai multe studii au demonstrat că grăsimea este eliminată mai eficient dimineaţa, pe nemâncate, decât după masa de prânz sau după cină. „Prin evitarea temporară a alimentelor după antrenamente, în special a zaharurilor simple şi a carbohidraţilor îţi poţi ajuta organismul să folosească grăsimea ca sursă de energie, lucru care favorizează eliminarea kilogramelor în plus", explică James Collins, nutriţionistul sportiv al lotului olimpic al Marii Britanii.

Pont: Nutriţionistul ne recomandă să nu mâncăm mai nimic cu două şi până la patru ore înainte de sală pentru ca exerciţiile să fie cu adevărat eficiente.

4. Beneficiile nu se văd imediat

Pentru a pierde un kilogram de grăsime, ar trebui să „ardem" aproximativ 8.000 de calorii, iar pentru aceasta, ar trebui să alergăm în jur de 130 de kilometri. Într-o şedinţă de aerobic reuşim să „ardem" doar 200-300 de calorii, iar dacă bem un cappuccino mare după antrenament, este aproape ca şi cum nu am fi făcut niciun efort fizic.„Nu vei pierde prea multe kilograme dacă nu ai o dietă echilibrată. Exerciţiile fizice trebuie să devină un stil de viaţă pentru a fi eficiente", spune nutriţionistul sportiv James Collins.

Pont: Încearcă să reduci durata antrenamentelor tale la 20-30 de minute, dar să creşti intensitatea lor.

Dacă ți-a plăcut aces articol, urmărește-ne și pe Facebook! CLICK AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite