Să nu ne ferim niciodată să facem o faptă bună.

În ultima săptămână am asistat la o avalanşă de informaţii cu privire la poluarea din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Dar ce pot face cetăţenii? Este suficient să ne alarmăm pe reţelele de socializare sau este cazul să ieşim în realitatea cotidiană şi să facem mai mult?

În acest weekend a avut loc o amplă campanie de plantare desfăşurată la nivel naţional, dar nu multe au fost administraţiile publice care s-au implicat în mod real.

Şi eu am luat parte la această campanie împreună cu vecinii, familia şi prietenii(cele trei categorii nu se exclud reciproc).

Peste 1000 de arbori au fost plantaţi în comuna Tunari din judeţul Ilfov. La eveniment au participat sute de cetăţeni, cei mai energici fiind copiii de la şcoală şi de la grădiniţă. Am simţit alături de ei că România are cu siguranţă viitor.

Evenimentul a fost organizat de administraţia locală şi a avut drept principal scop creşterea suprafeţelor verzi şi utilizarea arborilor ca şi barieră în calea poluării.

Fiecare copac plantat a primit însă şi un nume: numele celui care l-a plantat. Am putea spune că România s-a ales începând de astăzi cu peste 1000 de noi cetăţeni, de care va trebui să avem grijă ca să se facă mari.

Nu este foarte greu, te îndemn să îţi iei prietenii şi să faci acelaşi lucru la tine în localitate.