Prin acest demers, se doreşte încurajarea noului val de arhitecţi în căutare de afirmare şi se sprijină depăşirea barierelor, prin neacceptarea conformismului în procesul creaţiei.
Regulamentul oficial, calendarul concursului, dar şi brieful proiectului pot fi găsite în pagina dedicată acestuia, designcontest.asmitagardens.ro.

Competiţia se desfăşoară în perioada 08.04.2019 - 27.05.2019, iar premiul acordat este în valoare de 4.500 EURO. Evoluţia concursului poate fi urmărită şi pe pagina oficială de Facebook a proiectului.

Se caută o abordare proaspătă, originală, venită din exteriorul proiectului, a unei minţi care nu se fereşte de neconvenţional atunci când creează. Randările, căci acestea vor fi rezultatul final şi relevant al prezentărilor, vor trebui să conţină pe lângă designul propus şi povestea din spatele imaginilor. Un criteriu important în alegerea câştigătorului va fi ca ideile prezentate să fie susţinute de o viziune clară, atent gândită şi direct proporţională cu spaţiul şi posibilităţile acestuia.

Asmita Gardens este un proiect unic pe piaţa imobiliară naţională, bucurându-se de un real succes, apartamentele fiind vândute integral şi în prezent, cu doar 4 penthouse-uri rămase disponibile. Complexul rezidenţial prezintă o înălţime maximă de 92 m de la sol, rezultând astfel binecunoscuta vedere panoramică. Mai mult decât atât, vecinătatea Parcului Natural Văcăreşti, supranumit şi Delta Bucureştiului, ascunde un adevărat ecosistem natural, urmând ca pe viitor să devină primul parc natural urban din România.